Dondurma diyete girdi

Diyete düşman diye bildiğimiz dondurma, aslında vücudumuz için gerekli bir enerji kaynağı. Haftada kaç kez tüketeceğini bil yeter!

Dondurma diyete girdi

Yazın en çok istediğimiz şeydir belki de dondurma. Ferahlatır, tatlı dengesini sağlar ve enerji verir. Diyetin kabusu gibi gördüğümüz dondurmayı, canımız çok istesede yememeye özen gösteririz. Artık diyet düşmanı değil, hatta haftada 2 kez, diyet menülerine giriyor.

Yüksek miktarda süt içermesinden dolayı besin değerleri açısından zengindir. Dondurmada protein, karbonhidrat ve yağın yanı sıra; A, B, C, D ve E grubu vitaminlerle birlikte kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineraller de bulunuyor.

Diyette dondurma tüketilebilir mi?

Kilonuzu etkilemesi, günlük tüketilen kalori miktarı ve harcanan enerji miktarı ile ilişkilidir. Dondurmanın kalori değeri diğer baklava, pasta gibi hamurlu tatlılara oranla çok daha düşüktür, daha besleyici bir seçimdir.

Sağlıklı ve dengeli bir beslenme programında haftada 1-2 kez dondurma tüketimi önerilebilir. Eğer sağlıklı ve dengeli besleniyorsanız, egzersizinizi yapıyorsanız dondurma tükenmenizde hiçbir sorun yoktur.

Zayıflama diyeti uygulayanlar da dondurma tüketebilir. Bu kişilerde tatlı ihtiyacını gidermenin, süt gereksinimini karşılamanın bir yolu olarak aynı zamanda diğer tatlılara göre düşük enerji içermesi nedeniyle önerilmektedir. Dondurma her mevsim ve herkes tarafından tüketilebilir.

Yorumlar