Dudak parlatıcısı evde pratik yöntemlerle nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

Yaz mevsiminin tazeliğini dudaklarımızda taşıdığımız dudak partlatıcılarını ayda 1 büyük miktarlar harcamak yerine evde pratik yöntemlerle yapmaya ne dersiniz?

Dudak parlatıcısı evde pratik yöntemlerle nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

Kadınız, güzelliğimiz için her yolu deneriz! Malum yaz mevsimi kapıya geldi çattı! Değişen mevsimle beraber tarzımızın ve makyajımızında değişmesiyle beraber sıcak mevsimin ışıltısını dudaklarımızda sürekli olarak kullanıyoruz. Kış mevsiminin popüleri olan mat rujlar artık bu mevsimde yerini ışıltılı dudaklara yani dudak parlatıcılarına bırakıyor. Ancak gün içerisinde sürekli olarak uyguladığınız dudak parlatıcılarına her ay yüksek miktarlarda paralar harcamak yerine evde kendiniz yapmayı hiç denediniz mi?

Elmaelma.com olarak bugün siz makyaj severlerin yaz mevsimlerinin vazgeçilmezi olan dudak parlatıcılarını evde pratik yöntemlerle yapmanın sırrını paylaşıyoruz! Böylelikle hem içerisinde çeşitli kimyasalların bulunduğu parlatıcılardan arınıp evde kendi malzemelerinizle alımlı dudaklara sahip olabilirsiniz.

MALZEMELER; 

-Böğürtlen (3 adet)

-Çilek (2 adet)

-Ahududu (2 adet)

-Hindistan cevizi yağı veya zeytinyağı (3 yemek kaşığı)

-Mikrodalga fırın

-Tahta kaşık

-Boş krem kutusu

Nasıl yapılır? İlk adım olarak ahududu, çilek ve böğürtleni bir kaba koyun ve tahta kaşık ile iyice ezin. Daha sonra elde ettiğiniz karışımı yaklaşık 20 saniye kadar mikrodalga fırında bekletin ve ezme karıştırma işlemini tekrar yapın. Bu işlemi bitirdikten ve malzemeler birbirine iyice geçtikten sonra karışımınızın içerisine zeytinyağı veya hindistan yağınıda ilave edin. Karıştırma işleminden sonra elde ettiğiniz 2. karışımı tekrarn 20 saniye kadar mikrodalga fırında bekletin ve soğumaya bıraktıktan sonra boş krem kutusunun içerisine yerleştirip günlük hayatınızda kullanıma hazır şekilde yanınızda bulundurabilirsiniz.

dudak parlatıcısı

Yorumlar