Et nasıl marine edilir Arda Türkmen'den 2 farklı marinasyon tarifi

Et nasıl marine edilir? Etin kolay pişmesi ve lezzetli olması için nasıl marine etmek gerekir sorulurına ünlü şef Arda Türkmen yanıt verdi.

Et nasıl marine edilir Arda Türkmen'den 2 farklı marinasyon tarifi

Kurban Bayramı'nda et pişirecekler için iki ayrı et marinesi örneği hazırladık. Arda'nın Mutfağı'yla yıllardır tadığımız ünlü şef Arda Türkmen, 2 ayrı marinasyon ile etlerin daha kolay pişmesinin ve lezzetli olmasını sağlayabileceğini söyledi. Arda Türkmen'in et marinasyonu önerisinden biri daha kolay iken diğeri daha iddialı olanlar için. İşte et nasıl marine edilir sorusuna Arda'nın Mutfağı'ndan tarifler..

KOLAY ET MARİNESİ TARİFİ

İyi kalite zeytinyağı, deniz tuzu, iri çekilmis karabiber, sapından ayrılmış taze biberiye ve taze kekik ile bir kaç damla soya sos, klasik bir marinasyon olacak ve etlere lezzet katacaktır.

Daha iddiali bir marinasyon isteyenlere:

4 – 5 corba kaşığı zeytinyağı, bıçakla kırılmış 2 sarımsak, iri kesilmis 1 soğan, 1 dal taze kekik, 1 çay kaşığı light soya sos, 1 çay kaşığı hardal, 1 çay kaşığı worchestire sos, 1 çay kaşığı iyi kalite balzamik sirke, az tuz ve iri çekilmis taze karabiber öneririm.

Et nasıl marine edilir

SON BİR TÜYO

Marinasyonu resimdeki gibi ağzı kilitli buzdolabı poşetlerinde yaparsanız daha iyi sonuç alırsınız… Şimdiden afiyet olsun.

Yorumlar