Evde nemlendirici yüz kremi yapmanın püf noktaları ve malzemeleri nelerdir nasıl yapılır?

Elmaelma.com olarak bugün sizler için kendi cilt tipinize göre pratik bir şekilde nemlendirici kreminizi nasıl yapabilirsiniz püf noktalarını hazırladık!

Evde nemlendirici yüz kremi yapmanın püf noktaları ve malzemeleri nelerdir nasıl yapılır?

Yağlı, karma ayırt etmeden bütün cilt tiplerinin belirli bir oranda neme ihtiyacı vardır ve siz cilidinizin ihtiyacı olan bu dengeyi sağlamadığınız taktirde cildinizde erken kırışıklıklarla karşılaşmanız an meselesi olabilir! Bugün sizler için evde kendi cilt tipinize göre nemli krem yapmanın püf noktalarını hazırladık.

MALZEMELER;

2 çorba kaşığı rendelenmiş balmumu

2 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı

1 çay kaşığı E vitamini yağı

2 damla tatlı badem yağı

2 damla zeytinyağı

7-8 damla lavanta yağı

Yapılış aşaması; İlk olarak derin bir cam kaseye rendelediğiniz balmumu ve dindistan cevizi yağınızı ekleyin. Daha sonra kasenizi daha büyük bir kabın içerisine alın ve içerisine kaynayan su ilave edin. Daha sonra malzemelerinizi benmari usulü yöntem şeklinde eritin.

Eriyen karışım içerisine 1 çay kaşığı ya da 1 ampul E vitamini, 7-8 damla lavanta, 2 damla tatlı badem yağını ve 2 damla da zeytinyağını dökün. Tüm malzemeleri iyice karıştırın. Kremi kullanmak istediğiniz, kapaklı küçük bir şişe ya da kutuya alın. Soğuyup katılaşmasını bekleyin. Katılaşıp kıvamını bulan kreminizi gece ve gündüz, makyajdan ve kirden arınmış cildinize sürebilir, cildinizi nemlendirebilirsiniz.

 

Yorumlar