Göz altı torbaları neden olur? Göz altı torbaları nasıl geçer?

Bir türlü kurtulamadığınız göz torbalarınıza veda etmeye hazır olun! Göz altı torbalarının sebepleri ve geçirme yöntemlerini sizler için derledik...

Göz altı torbaları neden olur? Göz altı torbaları nasıl geçer?

Son yıllarda biz kadınların en büyük problemlerinden biridir göz altı torbaları, çok yüksek rakamlar ödeyerek satın aldığımız kremlerde yok denecek kadar az etki gösterinde bazılarımız çareyi bıçak altına yatmakta buluyor. Peki göz altı torbaları neden olur merak ediyor musunuz? Göz altı torbaları genellikle yorgunluk, stres ve en önemlisi genetik faktörlerin yol açtığı yaşlanma belirtisidir. Yorgunluk en sık rastladığımız sebeplerdendir.

Uzun süre bilgisayar başında çalışmak, uzun saatler televizyon seyretmek, uykusuz kalmak göz altı torbalarını tetikleyen sebeplerdir. Göz altı torbaları, göz altındaki yağ keseciklerinin fıtıklaşmasından dolayı kendini gösterir. Bu yağ kesecikleri göz çevresindeki birçok kasın arasında tampon görevi görür. Zaman içinde bunların üstündeki bağ dokusu ve deri gevşedikçe, kaslar da uzun süre kasılı vaziyette kaldığında bu torbalarda fıtıklaşmalar oluşur. Göz altı torbalarının oluşumuna yol açan diğer önemli faktörler de genetik yapıdır. Annemizde, anneannemizde bu tür oluşumlar varsa, bizim de 25-30 yaşından itibaren göz altı torbalarıyla karşılaşmamız kaçınılmazdır. 

Göz altı torbalarını geçirmek için neler yapabiliriz?

Alabileceğimiz en basit önlem, evde bir göz maskesi bulundurmaktır. Soğuk, buz içeren maskeler genellikle hızlı bir şekilde göz altı dokusunu sıkıştıracağından, hızlı bir rahatlama sağlar. Bunları 10-15 dakika kadar gözlerimizin üstünde tutmak faydalı olur.

Ayrıca, göz altı dokusunu sıkılaştıran birtakım mutfak malzemeleri de vardır. Soğuk patates ya da salatalık dilimlerini maske şeklinde belli bir süre bu göz bölgesinde tutmak gerekir. Soğuk çay maskesi de yapılabilir. Siyah çay ya da papatya çayı aynı etkiyi gösterir. 

Yorumlar