Göz ovuştumak zararlı mıdır hangi hastalıklara neden olur tedavisi mümkün müdür?

Gün içerisinde genellikle yorgunluk belirtisi olarak davrandığımız göz ovuşturma hareketi çeşitli göz hastalıklarına neden olabiliyor!

Göz ovuştumak zararlı mıdır hangi hastalıklara neden olur tedavisi mümkün müdür?

Gün içerisinde uykumuz geldiğinde veya çok fazla bilgisayar ekranına bakıp elimizi şöyle bir gözümüze atıp ovuşturmaya başlarız. Her ne kadar bizler için oldukça masum gibi görünen bu hareket uzmanlar için aksine oldukça tehlikeli olduğu söyleniyor. Uzmanlar tarafından pek çok hastalığa davetiye çıkaran bu hareket aslında oldukça zararlı...

Görme duyumuz olan gözlerimiz diğer organlarımız kadar oldukça önemldir. Gözün ön yüzünde bulunan saydam tabaka olan kornea tabakası ovuşturma ile  aşırı baskıya maruz kalarak tramvaya neden olarak incelip sivrilmesine neden olabiliyor. Bu tabakanın sivrilmesiyle karakterize hastalığın adı keratokonustur" dedi.

NASIL TEDAVİ EDİLİR? 

Genellikle ergenlik döneminde başlayan bu rahatsızlık 20-40 yaşlarında ve 40 yaşından sonrada stabil bir hal almaktadır. Ancak erken teşhis sayesinde hastalığın önüne geçilerek hastalığın yavaşlatılması hatta durdurulması mümkündür. Allerjik hastalıklar sebebiyle gözün oğuşturulması, gözün saydam tabakası olan kornea tabakasının incelip sivrilmesi ile karakterize olan keratokonus hastalığının ortaya çıkışına zemin hazırlayabilmektedir ve ilerlemesini hızlandırmaktadır. Keratokonus hastalığının tam bir nedeni yoktur. Ailesel yani genetik özelliklidir. Hastalığın erken evrelerinde görmede bir sorun yoktur, hastalık ilerledikçe miyop ve astigmat kusurları ortaya çıkmaya başlar. İlk dönemlerde oluşan görme sorunu gözlük ile düzeltilebilirken, hastalık ilerledikçe gözlükle düzeltilemeyen görme sorunları ortaya çıkmaya başlar.

 

Yorumlar