İlk gece korkusu nasıl yenilir vajinusmus tedavi edilebilir mi?

Cinsellik hayatın olmazsa olmaz parçalarından biridir. Kadınların bir çoğu ilk gecelerinde büyük bir korku yaşarlar. Peki ilk gece korkusunu yenmek mümkün mü?

İlk gece korkusu nasıl yenilir vajinusmus tedavi edilebilir mi?

Aşık olduğunuz, bakınca içiniz titrediği partnerizle cinsel bir birliktelik yaşamaya başladığınızda ilk olan özellikle kadınlara genelde korkutucu gelmektedir. Kadınların ilk gece korkusu neden olur? İlk gece korkusunu yenmek için neler yapılır? Partnerlerin ilk gece birbirine nasıl davranması gerekir? gibi soruların cevabının yer aldığı bu içeriğimizde sizleri psikolojik olarak rahatlatacak önerilere yer verdik. İşte kendinizi daha rahat hissedeceğiniz ve sizleri mutlu edecek öneriler..

İLK GECE KORKUSU NEDEN OLUR VAJİNUSMUS NEDİR?

Vajinismus problemini bazı kadınlar hiç duymamış ve hiçbir düşüncesi yokken bazıları da kendisine vajinismus hastalığını yakıştıramayabiliyor. Bu sebepten de zaman kaybetmeden hem kendinize hem de eşinize büyük sorun yaşatarak daha zor bir durumla karşı karşıya kalabilirsiniz.Bu nedenlede her şeyden önce kararınızda netleşip “İstemiş olduğum halde cinsel ilişkiye giremiyor ve bu problemi bir an önce çözmek adına neler yapmalıyım?” diye sorgulamak yerine cevabını bulmak oldukça önemlidir. 

ETRAFTAN DUYDUKLARINIZA KULAK ASMAYIN

İlk geceyle ilgili pek çok mit (yanlış bilgi ve inanç) vardır. Bunlardan en çok “kanama olacak” ve “acıyacak” miti kafaları kurcalar ve korkunun oluşmasına neden olur. ‘Ya kanamazsa’ düşüncesi de kaygı ve kaçınma yaratır. İlk geceyle ilgili öyküler, çevrenin anlattıkları, kaygıların oluşmasına etken oluşturabilir.
İlk geceyle ilgili yaşanan olumsuz deneyimlerin altında; yanlış bilgiler, cinsellikle ilgili bir eğitimin alınmamış olması, karşılıklı cinsel iletişim ile ilgili eksiklik, cinsiyetçi yetiştirilme gibi nedenlerin varlığı bilinir.

İLK GECE KORKUSU İÇİN ÖNERİLER

İlk cinsel deneyimde iki taraf da heyecanlıdır aslında, çünkü onlara göre ortada halletmeleri gereken bir görev vardır. ‘Bekâreti almak, kızlığı bozmak’ tüm bu tanımlar bile gerginlik yaratabilir. Yetersiz bir ön sevişme ile ereksiyon gerçekleştikten sonra ilişki denenir. Kadının cinsel organının ıslanmadığı fakat vajina kaslarının rahat olduğu durumlarda ilişki gerçekleşir ancak kadının canı acıyabilir, belki kan gelir. Oysaki cinselliğin doğasında kan ve acı pek yoktur. Cinselliğin doğasına aykırı davranıldığında ise istenmeyen sonuçlar olabilir. Bunların yaşanmasına cinsel bilgi, tutum ve davranış eksikliği, fiziksel ve duygusal hazırlıkların yeterince yapılmaması durumu neden olur.

İYİ BİR ÖN SEVİŞME YAPILMALI

Eğer ilk cinsel birleşmede, iki taraf da rahatsa, iyi bir ön sevişme yapılıyorsa, ıslanma varsa, pelvik kaslar rahatsa, sakin ve yavaş yavaş giriş gerçekleştiriliyorsa kanamaya pek rastlanmaz, bazen birazcık kahverengi ya da pembe lekelenme görülebilir. Cinsellik karşılıklı sevgi, hoşgörü ve her iki tarafın da isteklerini düşünerek yaşandığında -organik herhangi bir şey yoksa- acı hissetmek söz konusu bile değildir.

PREZERVATİF DESTEKLEYİCİ OLACAKTIR

Prezervatif, kayganlığı ile ilk ilişkilerde destekleyici olacaktır.
İlk kez yaşanacak cinsel ilişkide kaygı düzeyini kontrol etmek önemlidir. İlk geceye gereğinden çok önem vermek, abartmak ve endişelenmek olumsuz sonuçlara neden olabilir. (Kadınlarda vajinismus, ağrılı cinsel ilişki, erkeklerde ereksiyon sorunları gibi.)

KARŞILIKLI ANLAYIŞ SON DERECE ÖNEMLİ

Her iki taraf için de önemli olan ilk cinsel birliktelik; karşılıklı, sevgi ve anlayış ile rahat yaşanabilir. İletişimi doğru kurmak, kendini karşı taraf doğru ifade edebilmek ve dinleyebilmek, kaygıları, merakları paylaşabilmek, birbirini keşfederken sabırlı ve sakin olmak bu süreçte çiftlere yardımcı olur.

UZMANA BAŞVURUN

İlk gece korkusunu ortadan kaldırmak için evlenmeden önce ilk geceyle ilgili bilimsel destek alabileceğiniz uzmanlara başvurmanız ve bilimsel kaynaklardan bilgi almak yararlı olacaktır. Abartılı ve yanlış bilgi çiftleri tedirgin ederken doğru bilgi rahatlatır.

 

Yorumlar