Kadınlar neden orgazm olamaz? Orgazm olamama sebepleri nelerdir?

Çİftler cinsel hayatında çok çeşitli sorunlar yaşayabilir. Bunların en başında gelen sorunlardan bir taneside orgazmdır. Orgazm hakkında bilinmeyenler.

Kadınlar neden orgazm olamaz? Orgazm olamama sebepleri nelerdir?

Cinsellikte kadın ve erkek arasında çok çeşitli sorunlar olabilir ve bu sorunlar arasında en belirgini ise orgazm olamama sorunudur. Cinsel isteksizlik veya çiftler arasında cinsel hyatlarında oldukça büyük problemlere yol açabilmektedir. 

Orgazm nedir? 

Vajinada hissedilen istemsiz ve zevk veren kasılmalarla ortaya çıkmaktadır. Orgazm olmadan önce haz alma süreci vardır. Orgazm olurken bu süreçte vücudun belirli yerlerinde kasılmalar görülmektedir. Bu kasılmalar orgazm esnasında birden ortaya çıkar ve genellikle karın, kollar, bacaklar gibi vücudun değişik bölgelerinde ortaya çıkabilmektedirler. Orgazm esnasında vajinada kayganlaştıran sıvılar görülür ve bu durum spermin vajinadan rahim ağzına yönelmesine kolaylaştırdığı bilinmektedir. 

kadınlar neden orgazm olamaz

Kadınlar neden orgazm olamaz?

Kadınların orgazm olamamadaki en temel nedenlerden biride ilk gece korkusudur. Daha önce cinsel tercibesi olmayan kadınlarda korkudan dolayı orgazm olmayı engellemektedir. Aynı zamanda cinsel tecrübesizlikten kaynaklı akıntı ve tiksinti duygusuda orgazm olmayı etkilemektedir. Orgazm olamamadaki bir diğer etkili neden ise kadınların yeterli düzeyde korunmadıkları için hamile kalma düşüncesidir.  

Yorumlar