Karpuz nasıl seçilir karpuz seçerken nelere dikkat etmek gerekir karpuzun göbek kısmı...

Karpuz nasıl seçilir? İyi karpuzu anlamanın yolları nelerdir? Karpuzun göbek kısmına bakmak çok önemli! İşte taktikler...

Karpuz nasıl seçilir karpuz seçerken nelere dikkat etmek gerekir karpuzun göbek kısmı...

Karpuz seçerken nelere dikkat etmek gerekir? Karpuzun iyi olduğunu nasıl anlarız? Karpuzun kelek olmadığını anlamak için taktikler nelerdir? İşte size yaz boyu bal gibi karpuzlar almak için mükemmel taktikler... Bildiğiniz doğrular da yanlış olabilir!

İYİ KARPUZ NASIL SEÇİLİR?

Karpuzla ilgili ayrıntılı bilgilere bakmadan önce iyi karpuz nasıl seçilir sorusuna bakmak gerekir. Çünkü her karpuzun tadı aynı değildir ve günümüzde hızlı büyümesi için ticari amaçlarla bir çok takviye yapılması gibi bir durum söz konusu olduğu için iyi seçim yapabilmek önemli bir konudur. İçi beyaz çıkmaması, tadının yerinde olması ve şekerlenmemesi gibi konulara önem verilmektedir. İyi bir karpuzu bulmak için bu nedenle birçok kritere bakmak gerekir. 

ETRAFI TEMİZ OLMALI

 Karpuzun etrafı temiz olmalıdır, yani doğrudan üretip kullanmıyorsanız aracı yerde temizlenmesi önem kazanır. Bu detay ağırlıkla ekonomik fark yaratılmaması için de önemlidir. ağırlıkla beraber satıldığı için üstünde ek yük yapacak bir tabaka olmamalıdır.

YAMUK KARPUZUN İYİ OLDUĞU DÜŞÜNCESİ YANLIŞ

Karpuzu kesmeden iyi seçmek için genel bir yanılgı yamuk karpuzun iyi olduğu düşüncesidir. Ancak durum bundan farklıdır. İyi karpuzun şeklinin simetrik olması gerekir. Yani ortadan ikiye bölündüğü zaman bir kısmının diğer kısma göre daha küçük kalmaması gerekir. Ayrıca şekil olarak da bir bölümün yamuk olmaması gerekir. Bunun da nedeni, karpuzun bir bölümünün susuz kalması anlamına gelmesidir. Gelişmeyen bölümde şekil bozuklukları olabilir. Bu durum geçmişte yaygın görüş olan karpuz yamuksa iyidir şeklinde bir düşünceyi de çürütmektedir.

SAP KISMININ KURU YA DA YAŞ OLMASININ ANLAMI YOK

Ayrıca ek bir bilgi olarak sap kısmının kuru ya da yaş olmasının da anlamı yoktur. Ayrıca bazılarının düşündüğü gibi yeşil kısmı kazınınca bol çıkan karpuzlar da iyidir düşüncesi başınıza iş gelmesine bile neden olabilir.

KARPUZDAN SES GELİYORSA...

Yanılgı olarak bir diğer durum da karpuzdan ses çıkmasının da kesin bilgi vermemesidir. Karpuzun sağına soluna vurup da ahenkli ses gelmesini beklemek de yanılgı olabilir.

AĞIRLIK ÖNEMLİ

Karpuz seçerken önemli ikinci kural, ağırlık tartımıdır. Yani karpuzun büyüklüğü ve ağırlığı aynı olmalıdır. Büyük ama görüntüsüne göre az ağır olan karpuzları almayınız. Büyük karpuz hafifse bunun içinin kabak olması çok muhtemeldir. Küçük bir karpuzun ağır olmasının kötü çıkma olasılığı ise yoktur denebilir. Büyük karpuzlar için geçerli bir durum söz konusudur.

GÖBEK KISMINA BAKIN

Karpuzun göbek kısmına kesinlikle bakılmalıdır. Alt bölümündeki göbek olgun olup olmadığını anlamak için önemli bir belirti olaibilir. Soluk renkli krem tonlarda bu bölüm, göbek kısmıdır ve beyaz ya da açık renkte olanlardan uzak durmak gerekir. Bu işaret yoksa erken hasat edilme ihtimali vardır. Bu bilgi ile kendiniz seçim yaparak güvenli şekilde karpuz alabilirsiniz. Ayrıca kesmeye de gerek kalmadan sonuç almak mümkündür.

Yorumlar