Kolanın kullanım alanları kolayı saçınıza sürerseniz...

Kolanın kullanım alanları nelerdir? Meğer vücudumuza son derece zararlı olan kola aslında bu işlere yarıyormuş!

Kolanın kullanım alanları kolayı saçınıza sürerseniz...

Gerek içindeki şeker miktarının fazlalığından gerekse asitli bir içecek olmasından kaynaklı olarak hep uzak durmaya çalıştık koladan. Hakkında her gün farklı bir haber çıkan, insan sağlığına son derece zaralı olan kola meğer günlük hayatta birçok işimize yarıyormuş. Saça parlaklık vermesinden tutun da pasların sökülmesine kadar bir çok alanda işimize yarayan kolanın diğer kullanım alanları:

DALGALI SAÇLARA MI SAHİP OLMAK İSTİYORSUNUZ? KOLA SÜRÜN!

Koladaki ortofosforik asit saç tellerinin doğal ve parlak bir görüntüye kavuşmasına yardımcı olur. Kolanın düşük pH seviyesi kuru ve kırılgan saçlar için gerekli olan asit-alkali seviyesini normalleştirir. Bunun için saçlarınız kola ile iyice ıslatıp, 10 dakika sonra saçlarınızı durulayın.

SAÇLARINIZI KESMEKTEN KURTULUN!

Saçınızı yapışan sakızdan kurtulmak için bölgeye biraz kola dökün ve birkaç dakika sonra sakızı saçınızdan yavaş yavaş ayırmaya başlayın. Biraz zaman alacak bu süreç saçlarınızı kesilmekten kurtaracaktır.

SAÇ RENGİNİ..

Saç boyanız rengi çok koyu ya da parlak olmuşsa saçlarınızı kola ile yıkayarak ağartabilirsiniz. Kola içindeki sitrik asit ve turunçgil yağları bu etkinin oluşumundaki başlıca etmendir.

HAŞERELERİN İLGİSİNİ DAĞITIN!

Hintli çiftçiler ürünlerini böcekten korumak için üstlerine kola püskürtmektedir. Kırmızı karıncalar bitkilerin etrafında toplayan kola, bu yolla zararlıları bölgeden uzak tutmaktadır.
Salyangozları bölgeden uzaklaştırmak için de bir kabın içine kola doldurup, ekinlerden uzak bir yere koymak salyangozların tüm dikkatini bu bölgeye çekecektir.

OLUR DA DENİZ ANASI SİZİ ISIRIRSA...

Haşerelerin ısırdığı bölgeye kolaya batırılmış pamuklu bir bez koymak; kaşıntı ve yanmayı önemli ölçüde azaltacaktır. Anestezik etkiye sahip olan kafeinin mucizesi olan bu etki denizanası ısırıklarında da etkilidir.

İSTENMEYEN KALINTILARA ELVEDA

Ortofosforik asit içeren kola, kireç gibi istenmeyen kalıntıların temizlenmesinde çok etkilidir. Banyo temizliği için kireçli bölgelere sünger yardımıyla kola sürüp, gece boyu bekletin. Duruladıktan sonra kireçten eser kalmayacaktır.

TENCERELERİ YAĞDAN BASİTÇE ARINDIRIN!

Asit ve kafein kaliteli yağ çözücülerdir. Kola ile birkaç saat bekletilen yağlı bölgeler, kolayca temizlenecektir.

ÇAMAŞIR MAKİNESİNE KOLA !

Gaz, balık gibi istenmeye kokulara maruz kalan giysilerinin 1’e 1 oranında kola-su karışımı ile yıkamadan önce bekletirseniz, kokulardan eser kalmayacaktır.

PARALARINIZI TEMİZLEYİN

Yüksek oranda mikrop barındıran bozuk paraları temizlemek için bir kap kolanın içinde bekletmek yeterlidir. 10-15 bekletilen bozuk paraları su altında durulayın, mikroptan eser kalmayacaktır.

PAS SÖKÜCÜ ÖZELLİĞİNİ BİLMEYEN YOKTUR...

İçindeki asitler sebebiyle kola mükemmel bir pas sökücüdür. Pas tutan bölgeyi kola dökülmüş bir süngerle, pas eskiyse telle ovmak pastan kurtulmanızı sağlayacaktır.

 

Yorumlar