Kuru saçların bakımı nasıl olmalı?

Çeşitli sebepler saçların kuru ve yıpranmış görünmesine sebep olur, sizler için kuru saçlara özel doğal çözümler hazırladık...

Kuru saçların bakımı nasıl olmalı?

Sadece bir kaç hafta işe yarayan veya birkaç uygulama sonrasında etkisi yok olan tedavilere para harcamaktan sıkıldınız mı? Daha iyi bir tedavi için doğal seçenekleri denemek istiyorsanız haberimiz tam size göre! Kuru saçlara özel, doğal saç bakım maskelerini sizler için hazırladık. Mutlaka okumanızı ve denemenizi tavsiye ederiz...

Zeytinyağı ve Yumurta Maskesi Tarifi

Ufak bir kasede bir yumurta çırpın ve daha sonra küçük bir çorba kaşığı zeytinyağı ve iki çorba kaşığı mayonez ekleyin. Bunu saçınıza uygulayın ve en az on beş dakika, en fazla yarım saat saçınızda durmasına izin verin. Bu süre dolduktan sonra, bol su ile durulayın ve normal şampuan ile yıkayın.

Avokado Maskesi Tarifi

Bir adet avokadoyu soyun ve posasını çıkarın. İşlemi kolaylaştırmak için bunu ortadan ikiye de kesebilirsiniz. Bunu bir kaseye yerleştirin ve bir çorba kaşığı zeytinyağı ve bir adet yumurta sarısı ekleyin. Homojen bir karışım elde edene kadar iyice karıştırın (bir blendır kullanabilirsiniz). Bu macunu saçınıza, özellikle uçlarına uygulayın. Bunun birkaç dakika durmasına izin verin ve ardından bolca suyla durulayın. Bunun ardından da saçınızı her zamanki gibi yıkayın.

Bal ve Muz Maskesi Tarifi

Bunu hazırlaması oldukça kolaydır ve eminiz ki gerekli olan iki malzeme evinizde mevcuttur. Muzu ezin ve üç çorba kaşığı balla karıştırın. Buna ayrıca birkaç damla badem yağı da ekleyebilirsiniz. Bunu saçınıza yayın ve 30 dakika beklettikten sonra tamamen durulayın. Son adım saçınızı her zamanki gibi yıkamaktır. Saç kurutma makinesi kullanmayın.


Yoğurt ve Yumurta Maskesi Tarifi

Altı çorba kaşığı doğal yoğurt ve bir yumurta beyazına ihtiyacınız olacak. Yumurtayı iyi bir kıvam elde edene kadar çırpın ve ardından yoğurtla karıştırın. Bunu saçınıza uygulayın ve 15 ile 30 dakika arasında bekletin. Ardından saçınızı durulayın ve normal şampuan ve saç kremiyle yıkayın.

Bal ve Zeytinyağı Maskesi Tarifi

Yarım fincan bala ve üç çorba kaşığı zeytinyağına ihtiyacınız olacak. Bunların hepsini bir kaseye yerleştirin ve homojen bir macun elde edene kadar iyice karıştırın. Bunu kafa derinizden başlayarak uçlara doğru saçınıza iyice yayın. Saçınızın her telini bununla iyice kaplayın. Başınıza bir duş bonesi veya bir plastik torba geçirin. Karışımın yarım saat etkisini göstermesine izin verin. Ardından ılık suyla durulayın ve her zamanki gibi yıkayın.

Yorumlar