Kuzu külbastı tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Restoranları aratmayacak bir lezzetle karşınızdayız. İşte sizlere dumanı üstünde tüten külbastı tarifi ve malzemeleri

Kuzu külbastı tarifi ve malzemeleri nelerdir?

Bugün siz değerli elmaelma.com okuyucuları için leziz ve yapımı bir o kadar kolay külbastı tarfini seçtik. Restoranı evinize taşıyacağınız bu lezzete hem siz hem de sevdikleriniz bayılacak. İşte külbastı tarifi ve malzemeleri...

MALZEMELER

500 gramkuzu külbastı eti
2 çay bardağı zeytinyağı
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kuru kekik
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

 YAPILIŞ VE PÜF NOKTALARI:

Etleri pişirmeye başlamadan önce marinesinin içinde minimum 2 saat bekletmeniz, lokum kıvamında bir et elde edebilmeniz için çok önemli. Ayrıca hazırladığınız marineyi etlere masaj yaparak iyice yedirmelisiniz. Eti asla yıkamayın, eğer yıkarsanız etin içerisindeki suyu kaybetmesine yol açarsınız ve ne yaparsanız yapın etiniz kuru olur.

PİŞİRME ÖNERİSİ

Döküm tavanız yoksa, kalın tabanlı ve yapışmaz yüzeyli her hangi bir tava kullanabilirsiniz, ancak normal tavalar ısıyı döküm tava kadar muhafaza edemeyeceğinden altını arada açıp, arada tekrar kısmanız gerekmektedir.

NASIL YAPILIR?

Derince bir kabın içine zeytinyağını alın, içerisine sarımsaklar rendeleyin ve baharatları ilave edin.
Hazırladığınız bu marineye etleri koyun ve ellerinizle güzelce yoğurarak, marinenin etlerin her tarafına nüfuz etmesini sağlayın.
Kabın ağzını streç filmle kapayın ve bu şekilde buzdolabında minimum 2 saat bekletin.
Etleri pişirme zamanı geldiğinde mümkünse döküm bir tavayı ocağa alın ve 10 dakika kadar tavayı ısıtın. Döküm tava ısınıp üstünden dumanlar çıkmaya başlayınca altını kısın ve etleri tavaya alın.
15 saniyede bir çevirerek, her bir parçayı yaklaşık 4 dakika kadar pişirin. Bu orta pişmiş bir et elde etmenizi sağlayacak. Daha çok pişmiş isterseniz pişirme süresini uzatabilirsiniz.
Pişirdiğiniz etleri çelik bir tencerenin içerisine alın ve servisten önce tencerenin kapağı kapalı olarak yaklaşık 5 dakika etleri dinlendirin.
Hala sıcak olan döküm tavada ikiye böldüğünüz domatesleri ve biberleri de közleyin.
Kuzu külbastıyı, pirinç pilavı eşliğinde, közlenmiş domates ve biberlerle servis edin.

Yorumlar