Limon suyunun faydaları nelerdir, limon suyu cilt lekelerini geçirir mi, cilde faydaları nelerdir?

Cilt lekesi sorunları almış başını gitmiş durumda! Bunun için bugün sizlere doğal yöntemle cilt lekelerinizden kurtulmanın yolunu hazırladık.

Limon suyunun faydaları nelerdir, limon suyu cilt lekelerini geçirir mi, cilde faydaları nelerdir?

Sürekli olarak şikayet ettiğiniz cilt lekeleriniz ve akne sorunlarınızdan kurtulmanın en doğal yolunun limon suyu olduğunu biliyor muydunuz? Limon suyu cilt lekelerinizden ve sivilcelerinizden kurtulmada hem doğal hem de pratik bir çözüm yoludur. Evinizde kolaylıkla bulabileceğiniz malzemelerle cilt lekelerinizden ve sivilcelerinizden kurtulabilirsiniz. 

AKNE VE CİLT LEKELERİNİZLE VEDALAŞIN!

Limon, içerisinde bulunan asitler sayesinde antiseptik yapıdadır. Dolayısıyla bakteri oluşumunun da önüne geçmeye yardımcıdır. Cilt üzerinde bulunan kiri ve bakterileri arındırmaya destek olarak akne oluşumunun önüne geçebilir. Ayrıca ölü deriyi de temizlemesi, ciltlekelerinin geçmesine yardımcı olur. Limon suyu cildi ciddi anlamda temizler; gözenekleri açarak canlılık ve ferahlık kazandırır. 

ÇATLAKLARI GİDERMEDE YARDIMCI OLUYOR

Genellikle sık kilo alıp vermeye bağlı olarak cilt yüzeyinde çatlak oluşumu görülebilir. Mevcut olan çatlakları giderebilmenin ve yeni çatlakların oluşumunu önleyebilmenin en etkili yolu cildi yenilemektir. Cilt yüzeyindeki ölü deriler arındırılırsa lekelerle birlikte çatlaklar da zaman içinde kaybolacaktır. Limon, asidik yapısı sayesinde bu iş için biçilmiş kaftandır. Cildi temizler, yeniler ve sıkılaştırır.

SİYAH NOKTALARDAN KURTULABİLİRSİNİZ

Siyah nokta, derinin alt katmanında salgılanan yağın, cilt yüzeyindeki kir, ölü deri ve partiküllerle birleşmesi sonucu oluşan bir cilt problemidir. Siyah nokta oluşumunu önlemek için cildi temiz tutmak ve fazla yağlanmayı önlemek gerekir. Limon suyu antiseptik olduğu için cildi temizler, gözenekleri açar ve salgılanan fazla yağı giderir. Özellikle yağlı ciltler için avantaj sağlar. 

NEMLENDİRİR

Cildin yenilenmesi için yeterli nemin sağlanması mühimdir. Kuru ciltlerde genellikle akne problemi olmaz. Fakat kuruluğa bağlı çatlaklar en fazla bu cilt tipinde görülür. Deri kendini rahatlıkla yenileyemediği için, Leke ve çatlaklar da giderilemez. Limon suyu cildi nemlendirebilecek niteliktedir. Aynı ölçüde kullanılan limon suyu, bal ve zeytinyağı ile yapılan maske, 10-15 dakika boyunca uygulandıktan sonra cilt ılık suyla temizlenebilir. Bu tarif hem cildin nem ihtiyacını karşılar hem de deri yüzeyinde biriken kiri giderir.  

Yorumlar