Manikür nasıl yapılır? Evde kolay manikür nasıl yapılır?

Bakımlı eller önemlidir, hem kuaförde sıra beklemeden hem de çok az bir bütçeyle manikürünüzü evde kendiniz de yapabilirsiniz...

Manikür nasıl yapılır? Evde kolay manikür nasıl yapılır?

Biz kadınlar tırnak bakımımıza çok önem veriririz. Özellikle çalışan kesim için el ve tırnak bakımı çok önemlidir çünkü sürekli topluluk içerisinde bulunuruz ve kötü bir el manzarası yaratmak istemeyiz. Bir çoğumuz haftasonları kuaföre koşuyor manikür yaptırıyor ancak sizde saatlerce kuaförde beklemekten sıkıldıysanız ve maddi olarak daha az bir bütçe ile bu işi halletmek istiyorsanız haberimiz tam size göre! Kendi manikürünüzü evde kendiniz yapabilirsiniz! Nasıl mı? İşte böyle...

Tırnak etlerine bak

Tırnak etlerin, bakterilere karşı bariyer görevi gördüğünden onlara doğru biçimde bakım yapman oldukça önemli. Ellerini ılık suda bekleterek derini yumuşat ardından tahta bir çubukla nazikçe tırnak etlerini geriye doğru it.

Ellerini nemlendir

Vücudumuzu su ile nemlendirdiğimiz gibi, cildimizi de nemlendirici ile beslemeliyiz. Kusursuz bir manikür için yumuşak ve bakımlı ellere ihtiyacın var. Ellerini sabah ve akşam nemlendir, çantanda da el kremi taşımaya özen göster.

Buffer kullan

Tırnaklarını muhtemelen sürekli törpülüyorsundur, ancak tırnak yüzeyini parlatmaya yarayan bufferları denedin mi? Sonuçlar için bize teşekkür edeceksin.

Baz kat uygula

Baz oje sürmeden, renkli ojeleri uygulamaktan kaçınmalısın. Tırnağını, oje ile arasında bariyer görevi görerek renklenmeden koruyan bu ürün, manikür öncesi de kusursuz bir baz elde etmene yardımcı oluyor.

İki kat oje sür

Göz alıcı bir manikür görünümü için ojeni iki kat sür ve kuruması için bir süre bekle.

Kulak çubuklarından yardım al

Eğer ojeni uygularken hata yaptıysan, hemen panik yapma! Kulak çubuğunu oje çıkarıcına batır ve hataları kusursuzlaştır.

Top coat uygula

Son olarak top coat uygula, parlak, kusursuz ve uzun süre kalıcı bir maniküre kavuş!

Yorumlar