Maskara sürerken nelere dikkat edilmesi gerekir rimel nasıl sürülür?

Rimel seçimi nasıl yapılır? Maskara nasıl sürülür? Siz de maskara sürerken bu hatalara düşmeyin.

Maskara sürerken nelere dikkat edilmesi gerekir rimel nasıl sürülür?

Maskara sürerken nelere dikkat etmek gerekir? Takma kirpik takmadan kirpiklere nasıl hacim kazandırılır? Tüm bu soruların cevaplarının yanı sıra maskara sürerken hataya düşmemeniz için gerekenleri sıraladık. Bu hataları yapmazsanız hem maskaranızın ömrü uzar hem de istediğiniz kirpiklere kavuşabilirsiniz

MASKARADAN ÖNCE POMPALAMAK

Maskara sürmeden önce fırçaya daha çok ürün gelsin diye maskara fırçasını şişenin içine batırıp çıkarıyoruz. Bu pompalama hareketi, maskaranız için oldukça zararlı bir uygulama. Maskaranızı şişenin içine batırıp çıkararak, şişenin içine hava dolduruyorsunuz. Böylece maskaranızı kurutup ömrünün kısalmasına neden oluyorsunuz. Maskaranızı bir kere ambalajın içine sokup çıkarmanız yeterlidir. Eğer maskaralarının çabuk kurumasından dolayı şikayetçiyseniz daha seyahat boyu maskaralardan alabilirsiniz.

MASKARAYI SÜRMEYE ÜST KİRPİKTEN BAŞLAMAK

Maskaranızı üst kirpikten başlayarak sürüyorsanız yanlış yapıyorsunuz. Kirpiklerinizin birbirine karışmaması ve daha taze bir görünüm için öncelikle alt kirpiğinize daha sonra üst kirpiğinize maskara sürmelisiniz.

KAT KAT MASKARA SÜRMEK

Evet, hepimiz hacimli kirpikler istiyoruz fakat bunun için kat kat maskara sürmeye gerek yok. Kirpiklerinizi öncelikle kıvır, daha sonra zigzag hareketlerle dipten uca doğru uygulayın. Kat kat maskara uygulamak yapay ve demode bir görünüm yaratabilir.

MASKARA KURUDUKTAN SONRA KİRPİKLERİ KIVIRMAK

Kabul edelim, birçok kadın maskarasını uyguladıktan sonra kirpiklerini kıvırıyor. Çok yanlış olduğunu bilsek de daha kıvrık bir görünüm yaratıyor olabilir ama bu uygulama kirpiklerimize çok zarar veriyor. Özellikle maskaradan dolayı kuruyan kirpikler daha hassas ve kırılgan oluyorlar. Bunun üzerine sen de kirpiklerini kıvırınca kirpiklerin iyice yıpranıyor. Kirpiklerinizi maskara sürmeden önce kıvrarak daha sağlıklı kirpiklere kavuşabilirsiniz.

 

Yorumlar