Mehmet Ali Erbil'in son durumu nasıl doktor ablası Yeşim Erbil 'böyle vaka görmedim' dedi

Mehmet Ali Erbil'in son durumu nasıl? Mehmet Ali Erbil'in son sağlık durumunu doktor ablası Yeşim Erbil anlattı:Böyle komplike bir vaka görmedim!

Mehmet Ali Erbil'in son durumu nasıl doktor ablası Yeşim Erbil 'böyle vaka görmedim' dedi

Mehmet Ali Erbil'in son durumu sevenleri tarafından merak ediliyor. 30 Kasım itibariyle 43 gündür yoğun bakımda tutulan Mehmet Ali Erbil'in son durumunu doktor olan ablası Prof. Dr. Yeşim Erbil anlattı. Fox TV'de yayınlanan Çağla'yla Yeni Bir Gün programına katılan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Erbil, kardeşi Mehmet Ali Erbil'in son durumunun hala kritik olduğunu, tedavi anlamında yapılacak daha çok şey olduğunu söyledi. Yeşim Erbil, Mehmet Ali Erbil'in halen solunum cihazına bağlı tutulduğunu kendi başına solunum yapmasına karşın vücudun yeterince beslenmediğini ve mecburen solunum cihazında tutulmayı devam edildiğini söyledi. Yeşim Erbil, Mehmet Ali Erbil'in akciğerinde oluşan enfeksiyonunda ciddi oranda düşürüldüğünü ve bunun tedavisi için çok olumlu ve önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

BÖYLE KOMPLİKE BİR VAKA GÖRMEDİM

Kendisinin de bir doktor olarak uzun yıllardır travma vakalarıyla ilgilendiğini, yoğun bakım deneyiminin yüksek olduğunu söyleyen Yeşim Erbil, kardeşinde yaşadığı vaka kadar komplike bir deneyiminin olmadığını söyledi. Yeşim Erbil şunları söyledi:

"Ben travmayla uğraştığım için alışığım. Ancak bir düşme sonrasında bu kadar komplike giden bir vaka görmedim. Yazsanız yazamazsınız. Doktor da olsam çöküntü ve üzüntü duyduğum anlar oluyor. Sonra toparlanıyoruz ve geçiyor. Genelde Sezin'le birlikte çöküp toparlıyoruz. Ama hiçbir zaman 'gitti gidiyor' diye bir şey olmadı. Yol uzun ve zorlu ama şuan kontrol altında."

KAÇIŞ SENDROMU ÇOK HASAR YARATTI

Mehmet Ali Erbil'in 17 yıldır Kaçış Sendromu hastası olduğunu, dışarıdan tahribatının görülmemiş olmasına karşın vücudunda hastalıktan dolayı tahribat oluştuğunu söyleyen Yeşim Erbil şunları anlattı:

"Yolunuz uzun! 43 gün oldu. Anlık değişiklikler çok üzdü çok sevindirdi. Yoğun bakımda hastası olanlar yarı doktor olur ve sabretmeyi öğrenir. Şuan da solunum cihazına bağlı. Kendi kendine nefes almayla oksijeni tam alamıyor. Kaçış sendromu hastalığı var 17 yılda dışarıdan görülmüyor ama yıpranma var. 43 günlük yoğun bakım süreci ilaçlar ve kısa süredeki sık ameliyatlar tahribatı arttıyor. 45 ünite kan ve plazma. Bunların nekaati çok zor. Akciğerdeki enfeksiyon geriledi. Bütün vücudun 43 günlük yıpranması nedeniye cihazlardan kolay ayrılamıyor. 

FIRSATÇI ENFEKSİYONLARDAN KORKUYORUZ

Yoğun bakımda fırsatçı enfeksiyonların eklenmesi bizi korkurutur. İnşallah üzerine başka bir şeyler eklenmezse minik minik de olsa toparlayacak. Tedavisi çok ince detayına kadar düşünülerek yapılıyor. Cihaza bağlı olduğu için konuşamıyor ancak bilinci açık.

DEPRESYON VE ÖFKE NÖBETİ GEÇİREBİLİR

Post travma sonrası sendromu kendine gelmesi sonrası görülebilir. Sonuçta Mehmet Ali bir sanatçı. Travma sonrası uzun yoğun bakım süreci yaşayan insanlarda depresyon, öfke nöbetleri vs. gibi psikolojik sorunlar görülebilir. Ancak olmayada bilir. O bir sanatçı o özel bir yetenek. 

30 KİLO VERMEDİ

Kilo kaybı oldu sonuçta 43 gündür yoğun bakımda. Ancak 30 kilo değil. Solunum yolunun açılması da çok konuşuldu. Bu yoğun bakım ünitesinde sıklıkla kullanılan güvenli bir yöntemdir. Ağızdan yapılan oksijen desteği bir süre sonra nefes yolunun daralmasına ve ses tellerinin etkilenmesine neden olur. Solunum yolu açılması daha güvenli bir yöntemdir. 

Bundan sonraki aşamadı doktorlar beklediği ilk olumlu gelime bir an önce cihazlardan ayrılması ve yeni bir enfeksiyona yakalanmaması."

Mehmet Ali Erbil'in son durumu doktor ablası yeşim erbil anlattı

 

Yorumlar