Menopoz döneminde kilo almamak için ne yapılmalıdır hangi besinler tüketilmelidir?

Hangi yaşta olursa olsun kadınlar güzel görünmek ister. Menopoz döneminde kilo alımı hayatınızı zorlaştırmasın yapılması gereken çok basit. İşte menopoz diyeti

Menopoz döneminde kilo almamak için ne yapılmalıdır hangi besinler tüketilmelidir?

Hangi yaşta olursa olsun kadınlar güzel görünmek ister. Menopoz döneminde, östrojen hormonunun azalması ile bilrilkte regl kesilerek ateş basmaları boy göstermeye başlıyor. Sonucunda kemik erimesi hzılanır, metabolizma yavaşlar, kilo alma hızlanır. Bu gibi sıkıntıları menopoz döneminde kilo alımı hayatınızı zorlaştırmasın yapılması gereken çok basit fazla çaba harcamadan 4 adımda sağlıklı kalacaksınız. 

1- KARBONHİDRATI AZ TÜKET

Karbonhidrat hangi besinlerde bulunur? derseniz; Ekmek, makarna, patates, şekerli içecekler!

Öncelikle market alışverişinizde karbonhidrat içeren ürünleri almamakla başlayın işe. Hem diyetinizde sizi caydıracak şeyleri evinize sokmamış olursunuz hem de almamakla kendiniz için bir adım atar ve inanarak diyetinize başlamış olursunuz. BU gıdalar yağ birikimini arttıran kilo alımını kolaylaştıran gıdalar. Bunu hiç istemeyiz dimi?

2- YEMEKLER SEBZE AĞIRLIKLI OLSUN!

Bu dönemde alışkanlıklarınızdan kolay vazgeçemeyeceksiniz zor gelecek size ama sebze yemekelerinin lezzetiyle keşke önceden yapsaydım diyeceğinize eminiz. Sebzeler antioksidan, vitamin ve minarel zengini zayıflamak bir yana sağlığınıza büyük katkıda bulunacaksınız. Örnet vermek gerekirse;

Domates

Havuç ( A,E ve D vitamini bakımından zengin!)

Salatalar, marul

Antioksidan kaynağı brokoli

Biber, her tarifin başrolünde yemeğinize tat katmak için hep kullanabilirsiniz.

3- KASİYUM GEREKLİ! 

En önemli şeylerden biri de kalsiyum alımı. Diyetinizin egzersiz ile desteklemenin yanında kemik ve kas sağlığınız için süt ve süt ürünleri alımını mutlaka eklemelisiniz!

4- KIRMIZI ET YERİNE BALIK!

Kil vermede ideal şeylerden biri de yağlı kırmız et yerine faydası yüksek balığı tercih etmeniz doğru olacaktır. Ayrıca balıkla yapacağınız tariflerin çeşitliliği sıkılmadan tüketmenizi sağlayacak.

Yorumlar