Ojelerin kurumaması için ne yapılır ojeler nasıl saklanır açık havada oje sakın sürmeyin

Ojeler nasıl saklanmalıdır? Ojelerin kurumaması için neler yapılır? En sevdiğiniz ojelerinizi uzun ömürlü kullanabilmek için tavsiyeler....

Ojelerin kurumaması için ne yapılır ojeler nasıl saklanır açık havada oje sakın sürmeyin

Kuruyan oje nasıl eski haline gelir? Ojelerin kurumaması için ne yapılmalıdır? Ojeler nasıl saklanmalıdır? Bu soruları oje sürmeyi seven her kadın sormuştur. Ojelerinizi daha uzun süreli kullanabilmeniz için size harika tavsiyeler hazırladık.

HAFTADA İKİ ÜÇ KERE OJELERİN YERLERİNİ DEĞİŞTİRİN

Ojelerinin uzun ömürlü olmasını istiyorsan onları sabit bir şekilde tutmaman gerekiyor. Haftada iki veya üç kere şişenin raftaki şeklini değiştirerek ojenin dibe çökmesini engelleyebilirsin. Bizim tavsiyemiz, ojelerini rafa veya çekmecene dizmek yerine ufak bir sepete karışık bir şekilde yerleştir. Böylece ojenin içindeki likit materyal dibe çökmeyecektir.

AÇIK HAVADA OJE SÜRMEYİN

Açık havada oje sürmek, ojenin ömrünü kısaltabilir. Rüzgarın veya aşırı sıcağın etkisiyle ojende ağdalaşma problemi görebilirsin. Bu nedenle ojeni balkonda veya pencere kenarında sürmek yerine odanda, cam kapalıyken sürmelisin. Ojeni sürdükten sonra kuruması için balkona çıkabilirsin.

OJELERİ SERİN YERDE SAKLAYIN

 Bu uyarıyı eminiz daha önce de görmüşsündür. Sadece ojeni değil, bütün makyaj malzemelerini kuru ve serin bir yerde saklamanı öneriyoruz. Kuru ve serin bir yer nedir? Çekmece, kapalı kutu, banyo dolapları bütün makyaj malzemeleri ve ojeler için uygun yerlerdir.

OJE KAPAĞINI TEMİZLEYİN

 Ojelerini kullandıktan bir süre sonra kapaklarının tam kapanmadığını fark etmişsindir. Bunun nedeni, kapakta biriken oje kalıntılarıdır. Bunun önüne geçmek için, ojeni kullandıktan sonra hem kapağının içindeki ojeyi, hem de şişenin ağzında biriken ojeyi asetonla temizlemelisin. Ojenin kapağı tam kapanmadığında şişenin içine giren hava, ojenin kısa sürede bozulmasına neden olacaktır.

Yorumlar