Pratik cilt bakımı nasıl yapılır hafta sonu evde doğal bakım yapma yöntemleri nelerdir?

Yoğun geçen hafta içi bedeniniz ve zihniniz gibi cildinizinde bakıma ve dinlenmeye ihtiyacı var! İşte sizler için hazırladığımız pratik cilt bakımı yöntemleri..

Pratik cilt bakımı nasıl yapılır hafta sonu evde doğal bakım yapma yöntemleri nelerdir?

Yoğun geçen stresli işiniz, okul koşturması, ev işleri derken sakin bir hafta sonunu sonuna kadar hakettiniz! Ancak dinlenmeyi hak eden bedeniniz kadar cildinizinde dinlenmeye ve bakıma ihtiyacı olduğunu unutmayın! Bugün elmaelma.com okurları için hafta sonu evde pratik bir şekilde elinizin altındaki malzemelerle cilt bakımı yapma yöntemlerini hazırladık...

BAL VE BADEM MASKESİ İLE MÜKEMMEL PEELİNGE HAZIR MISINIZ?

Bu harika soyucu maskeyi yapmak için tek ihtiyacınız bir çorba kaşığı bal ve iki adet badem. Bademleri ince bir toz elde edinceye kadar dövün ve bal ile karıştırın. Ardından bir çay kaşığı limon suyu ekleyin. Dairesel hareketlerle yüzünüze uygulayın. Kuruması için 15 dakika bekleyin, ılık suyla durulayın. Yenilenmiş hissedeceksiniz.

BAL MASKESİ İLE CİLDİNİZİ ŞIMARTIN!

Sıkı ve yumuşak bir cildiniz mi var? Yüzünüzün tamamına bal yayın, 15 dakika bekletin ve soğuk suyla temizleyin. Ne kadar iyi hissedeceğinizi göreceksiniz.

YULAF'IN CİLDİNİZİ YUMUŞATMASINA İZİN VERİN!

Bu maskeyi uyguladıktan sonra cildinizdeki yumuşaklığa inanamayacaksınız. Yarım fincan yulafı iyice ezin ve yarım çay kaşığı bal, iki çorba kaşığı süt, iki damla geranium (sardunya çiçeği) yağı ve iki damla papatya yağı ekleyin. İyice karıştırın ve parmaklarınızla dairesel hareketlerle uygulayın. 15 dakika bekledikten sonra ılık suyla temizleyin. Cildiniz bir bebeğinki gibi yumuşacık olacak. Cildiniz yağlıysa karışıma 5 damla limon suyu ekleyebilirsiniz.

Yorumlar