Pratik iftar menüsü tarifleri 5 Haziran Salı 2018

Bugün iftar sofralarınız için elmaelma.com olarak birbirinden pratik ve lezziz tarifleri bir araya getirdik! Sizde sofralarınıza bu tariflere yer verebilirsiniz

Pratik iftar menüsü tarifleri 5 Haziran Salı 2018

Elmaelma.com okurlarımız için bugünkü iftar menüsünde bir başka pratik ve bir o kadarda lezzetli tariflerle karşınızdayız. Bugünde aynı şekilde çorbadan tatlıya kadar yapımı hiçbir şekilde zor olmayan pratik tarifleri sizin için bir araya getirdik! Sizde akşam sofralarınızda sizin için hazırladığımız tarifleri hazırlayarak sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz!

MİNESTRONE ÇORBA TARİFİ

MALZEMELER

1 adet büyük boy kuru soğan
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet orta boy kabak
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy patates
3 dal kereviz sapı
5 adet taze fasulye ya da bakla 
100 gram karnabahar
1 dal pırasa
4 dal taze fesleğen
5 su bardağı sıcak tavuk suyu
1/2 su bardağı meksika fasulyesi 
1 su bardağı boncuk makarna
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Yapılış aşaması; Malzemeler çok fazla ve karışık gözükse de yapılacak işlemler basit. Kuru soğanı kabuğunu soyduktan sonra küçük parçalar halinde doğrayın. Kabuğunu soyduktan sonra bıçağın tersiyle ezdiğiniz sarımsakları incecik kıyın. Kabuğunu soyduğunuz patatesi iri küpler halinde doğrayın. Uç kısımlarını aldıktan sonra arzuya göre kabuğunu soyduğunuz ya da üzerini kazıdığınız kabak ve havucu patateslerle uyumlu olacak şekilde kesin.

Bol suda yıkadığınız kereviz sapları ve pırasayı incecik kıyın. Karnabaharı küçük çiçeklere ayırın. Kılçıklarını temizlediğiniz taze fasulye ya da baklaları iri parçalar halinde kesin. Fesleğen yapraklarını ayıklayın. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Küçük parçalar halinde doğradığınız kuru soğanı, hafif bir renk alana kadar soteleyin.
Sarımsakları ekleyip karıştırdıktan sonra domates salçasını ekleyin. Kısa bir süre kavurun.

Pişme derecelerini göz önünde bulundurarak aralarda karıştırarak sırasıyla; doğranmış havuç, karnabahar, suda bekletilmiş Meksika fasulyesi, kereviz sapı, patates, kabak, taze fasulye ve pırasayı tencereye alın. Sebzelerin üzerini 2-3 parmak kalınlığında geçecek kadar sıcak tavuk suyu ilave edip çorba karışımını 15-20 dakika kadar pişirin. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiber katıp çeşnilendirin. İncecik kıyılmış fesleğen yaprakları ve makarna ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10-15 dakika kadar pişirin. Makarnaları şişen ve fasulyeleri yumuşayan bol malzemeli sebze çorbasını arzuya göre rendelenmiş parmesan peyniri ilavesiyle sıcak olarak servis edin.

minestrone çorbası

MOR LAHANA SALATASI

MALZEMELER

1/2 adet mor lahana
1 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı ceviz içi
1 adet kırmızı elma
1/3 demet kıyılmış maydanoz

Yapılış aşaması; Kırmızı lahanayı ince ince doğrayın. Tuz ve sirke ile kırmızı lahanayı iyice ovun. Ovulan kırmızı lahanaların içerisine elme ve cevizleri ekleyin. Zeytinyağı, limon, nar ekşisi ve bir çimdik tuzu karıştırıp salataya ekleyin ve karıştırın. Üzerine maydanoz serpiştirip servis edin.

 

 

mor lahana salatası

TAVUK BAGET

MALZEMELER

6 adet tavuk baget
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet soğan
1 adet patates
1 adet havuç
1/2 demet taze fesleğen
5-6 adet cherry domates
3 yemek kaşığı maden suyu

Yapılış aşaması; Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Sebzeleri irice doğrayın.
Tavukları sebzelerle karıştırın soya sosu, zeytinyağı ve baharatlarla iyice karıştırın. Buzdolabında 1 saat marine edin.
Isıya dayanıklı cam bir kabın içine bütün harmanlanmış malzemeyi yerleştirin.
Fırında 30-35 dakika pişirin.
Fırından çıkınca fesleğen yaprakları ile süsleyip servis edebilirsiniz.

 

 

tavuk baget nasıl yapılır

CEVİZLİ KURABİYE

MALZEMELER

2 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
3/4 su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 adet yumurta akı
1 su bardağı ceviz içi

Yapılış aşaması; Zeytinyağını karıştırma kabına alın. Pudra şekeri ilavesiyle krema halini alana kadar karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu ve tarçını katıp, kıvam alana kadar tüm malzemeyi karıştırın.
Toparlanan kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle yuvarlayarak, kurabiye şeklini verin.

Üzerlerini çırpılmış yumurta akına batırdığınız kurabiyeleri, tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine yarım ceviz içi yerleştirdiğiniz kurabiyeleri, önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif bir renk alana kadar 18-20 dakika fırınlayın. Fırından çıkan sıcak kurabiyeleri, oda ısısında dinlendirdikten sonra servise sunabilirsiniz.

cevizli kurabiye nasıl yapılır

 

 

 

 

Yorumlar