Sabah aç karna ılık su içilir mi aç karna ılık su içmenin faydaları nelerdir?

Sabahları aç karna ılık su içmek için birçok neden var! İşte en önemli 3 nedeni sizler için derledik...

Sabah aç karna ılık su içilir mi aç karna ılık su içmenin faydaları nelerdir?

Sabahları aç karna su içmenin kilo vermeye yardımcı olduğunu herkes biliyor, ancak bilinmeyen daha birçok faydası var! Kabızlıktan tutun sindirim sistemini düzenlemeye kadar! Sizler için sabahları aç karna su içmenin faydalarını hazırladık... 

Sindirime İyi Gelir

Aç karnına bir bardak ılık ya da sıcak su vücudunuzu sağlığa zararlı toksinlerden arındırabilir. Su ve diğer sıvılar sindirim sisteminizi uyararak tükettiğiniz besinlerin daha iyi sindirilmesini sağlar. Yemeklerden sonra soğuk su içmek ise yarardan çok zarara yol açabilir. Soğuk su içmek yediklerimizin içindeki yağların katılaşmasına neden olarak sindirimi zorlaştırır ve yağ depolanmasına yol açar. Uzmanlar, soğuk su yerine ılık ya da sıcak su içmenizi önermektedir.

Kabızlığı Önler

Gün içinde tükettiğimiz besinlerin çoğunun sindirimi zordur ve bu nedenle pek çok kişi yavaş bağırsak hareketlerinden şikayetçidir. Kabızlık olarak da bilinen bu durum, atıkların vücuttan atılımını zorlaştırır, karında şişkinliğe, ağrıya ve rahatsızlığa neden olur. Sıcak ya da ılık su içmek bağırsak hareketlerimizi düzenlemeye yardımcı olarak kabızlığa karşı bizi korur.Sindirim sistemini harekete geçiren bu yararlı alışkanlık, vücudumuzun atıklardan kurtulması için çok önemlidir.

Erken Yaşlanmayı Önler

Aç karnına ılık su içme alışkanlığı erken yaşlanmayı ve neden olduğu belirtileri önlemeye yardımcı olur. Vücudumuzda toksinler biriktiğinde hastalıklara ve yaşlanmaya yatkın hale geliriz. Buna karşın, sabahları bir bardak ılık su içmek toksinlerin vücudumuzdan atılmasına ve bizi hastalıklara karşı korumaya yardımcı olur. Buna ek olarak, ılık su içmek cilt hücrelerimizi tamir etmek ve cildimizin esnekliğini korumak için de birebirdir. Her durumda ılık suyun faydalarının keyfini çıkarmanın en iyi yolu bardağımıza biraz limon ya da çay ilave etmektir.

 

Yorumlar