Saç derisinde oluşan sivilcelerin ve kaşıntının sebepleri nelerdir?

Saç derisinde oluşan sivilcelerin sebeplerini biliyor musunuz? Saç derileriniz sürekli kaşınıyorsa bir sıkıntı var demektir!

Saç derisinde oluşan sivilcelerin ve kaşıntının sebepleri nelerdir?

Biz kadınlar için saç bakımı çok önemlidir,  günlük rutinimizde sürekli ısıya maruz kalmasına karşın, hava kirliliği ve stres gibi etkenler sebebiyle saç diplerimizde hastalıklar oluşabilir. Bunlar birer cilt problemidir. Saç derinizin aşırı yağlı olması veya yaşanan enfeksiyonlar sonucu saç derilerimizde sivilceler oluşabilir, şiddetli kaşıntı ile başlayan bu sivilceleri kaşımak anında yaraya dönüştürebilir ve çok tehlikelidir. Saç derisindeki sivilceler bir çok sebebe bağlı olarak oluşabilir. Sizler için sebeplerini ve doğal yöntemleri derledik mutlaka okumanızı tavsiye ederiz...

SAÇ DERİSİNDE OLUŞAN SİVİLCELERİN SEBEPLERİ

Psikolojik problemlere bağlı depresyon ve stres
Fazla sıcaklık ve yüksek nemli hava koşulları
Hava kirliliği
Androjen, lityum, östrojen ve kortikosteroid maddelerini bulunduran ilaçların yan etkisi
Kafa derisinin yağlı olması
Saç derisindeki gözenekleri tıkayan saç bakım ürünleri

DOĞA TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Hint Defnesi Yağı: Hint defnesi yağı içeren şampuanları kullanarak her gün bir defa saçınızı yıkarsanız kafa derisindeki sivilcelerin azaldığını ve yok olduğunu göreceksiniz.

Sarımsak: İçeriğinde salisilik asit bulunduran sarımsağın sivilceleri kurutucu bir özelliği vardır. Sarımsak çayı hazırlayarak kafa derisindeki sivilcelerden kurtulabilirsiniz. 

Limon suyu: Limon suyu kafa derisindeki sivilceleri kurutur, saç derisinin Ph değerini düzenler ve kafa derisindeki sivilcelere iyi gelir.

Yasemin yağı: Yasemin yağı ve üzüm çekirdeği yağını birleştirerek oluşturduğunuz losyon kafa derisindeki sivilcelere çok iyi gelir ve yok eder.

Yorumlar