Tembelleri bile fitleştirecek egzersiz ipuçları

Fit bir vücut, sağlıklı bir omurga sistemi hepimizin hali bir de şu tembellik olmasa! Bu yazıdan sonra artık tembellik bahanesinin arkasına gizlenemeyeceksiniz.

Tembelleri bile fitleştirecek egzersiz ipuçları

Yeni bir yılın başlangıcında, sağlığınız ve formunuzda olumlu değişiklikler yapma arzusunu uyandırmak kolaydır, ancak bu değişiklikleri görmek için motivasyon oluşturmak önemli derecede daha zordur.

Tedx'de yaptığı konuşması YouTube'da 2 milyondan fazla izlenen model ve spor eğitmeni Roger Frampton bu ikilim nedenlerini anlattı.

İşte Frampton'un az çaba ile azami fark yaratma konusundaki ipuçları için.

OTURMAK YERİNE AYAKTA DURUN

Vücutlarımızda yaklaşık 300 eklem ve 800 kas var ve bir sandalyede oturmak sürekli omurgamızı bükülmüş bir pozisyonda tutuyor. Yaşlı bir kişinin stereotipik duruşunu düşünün. Aslında ayağa kalkmamız, bilinçli tercihler yapabilmemiz gerekiyor. Yürüyüş toplantıları yapabilmemiz ve hatta bir cuma gecesi pub'da ayakta durabilmemiz mümkün. 

SQUATLA 3 YAŞINDAKİ HALİNİZE DÖNÜN

Küçük çocukların squatta otururken egzersiz yaptıklarını düşünüyor musunuz? Aslında, bu pozisyon insanın doğuştan gelen dinlenme pozisyonudur. Ne yazık ki dört yaşları civarında yeni bir istirahat pozisyonu olan sandalyeyle tanıştık. Bunun talihsiz sonuçlarından biri, squatta oturma yeteneğimizi kaybetmemiz oldu.

Squat sadece kalçalarımızı esnek tutmaz, aynı zamanda bağırsak hareketleri için sindirim sistemimizi düzene sokar. Kalçalarınızın birkaç yıl içinde değiştirilmediğinden emin olabilmek için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri, squatınızı geri kazanmaktır. Günde üç dakikalık seanslarla başlamanız bile yeterli. Dikkat etmeniz gereken, topuklar zemine temas etmeli, ayaklar öne bakmalı ve dizleriniz ayaklarından daha geniş olmalıdır. 

AÇIK HAVA YENİ SPOR SALONUNUZ OLSUN

Ücretsiz açık spor salonunu keşfedin! 75 yaşına geldiğimizde üçte ikimiz kronik bir hastalığa yakalanacak ve hayatta kalmamız için farmatik ilaçlara güveniyor olacağız. Ancak, bunların bazıları önlenebilir durumlar. İstanbul gibi metropollerde her zaman bulunması kolay olmasa da ücretsiz açık hava jimnastiği yerleri var. Bir pazar günü maceracı bir arkadaşınızla gidip kendinizi bir yere ne kadar süreyle asabildiğiniz görün, kollarınızı bir test edin. 

AYNI HAREKETLERLE YAŞIYORSANIZ YAĞ YAKAMAZSINIZ

İşte sizin için bir gerçek daha! Yinelenen yerleşik davranışlar, yağ yakan enzimleri bloke eder, kilo almanıza neden olur, kiloları kaybetmenizi de engeller. Mesela yatağınızı sadece yatmak için kullanmayın. Üzerine oturun, bacaklarınızı açın ve gerilin. Yatmadan önce yapacağınız bir kaç dakikalık bu esneme egzersizi uyku rutininizi değiştirerek yağ yakmaya engel blokları yıkabilir. 

TELEVİZYON İZLEYİN AMA NASIL?

Bu yıl da herhangi bir televizyon dizisinin daimi izleyicisi olmayı düşünüyor musun? Eğer öyleyse, onları nerede izleyeceksiniz? Koltuğa süzülüp, belinizin üstüne yatıp sonra da ne kadar berbat bir ağrı ve duruşunuz olduğundan mı şikayet edeceksiniz. Bu pozisyon omurgaya basınç uyguluyor ve akciğerlerinizin nefes alma kapasitesini düşürüyor. Daha az nefes daha yorgun vücut ve daha az kalori yakmak demektir. Bu düzeni tersine çevirmek işleri sizin için kolaylaştırabilir. Doğru pozisyonda oturun ve televizyon izlerken bile bol bol nefes alın.

Yorumlar