Zerdeçallı mercimek çorbası nasıl yapılır malzemleri nelerdir enfes bir tat!

Zerdeçallı mercimek çorbası nasıl yapılır malzemeleri nelerdir? Değişik bir tat isteyenler buraya! Bu lezzet anlatılmaz, tadılır!

Zerdeçallı mercimek çorbası nasıl yapılır malzemleri nelerdir  enfes bir tat!

Zerdeçallı mercimek çorbası nasıl yapılır? Zerdeçallı mercimek çorbasının malzemeleri nelerdir? Bugün siz elmaelma.com okuyucularımız için harika bir lezzet hazırladık. Mercimek çorbasının içerisine zerdeçal kattık. Zaten enfes olan bu çorbanın güzelliği kat ve kat arttı. İşte zerdeçallı mercimek çorbasının tarifi! 

MALZEMELER: 

1 adet kırmızı soğan,1 diş sarımsak,1 adet büyük boy patates,2 yemek kaşığı zeytinyağı,1 yemek kaşığı tereyağı,1,5 su bardağı sarı mercimek,1,5 çay kaşığı zerdeçal,1 tatlı kaşığı karabiber,1 çay kaşığı kimyon,1 tatlı kaşığı tuz,3 su bardağı su

HAZIRLANIŞI: 

Soğanın patatesin kabuklarını soyun.İnce ince küpler şeklinde doğrayın. Sarımsağın kabuklarını soyun ve ezin.Mercimekleri iyice yıkayıp fazla sularını süzdürün. Derin bir tencerenin içerisine tereyağı, zeytinyağı ve soğanları alarak kavurmaya başlayın. Üzerine mercimek ve patatesleri ilave edin. Kavurmaya devam edin. Kavrulduklarında su ve zerdeçalı ilave ederek kısık ateşte sebzeler ve mercimek iyice yumuşayana kadar pişirin. Ardından tüm baharatlarını ve tuzunu ilave ederek ocaktan alın. Blenderdan geçirdikten sonra sıcak sıcak afiyetle tüketin.

Yorumlar