Kimyasal gebelik nedenleri-hCG seviyeleri

Kimyasal gebelik nedenleri nelerdir, kimyasal gebelikte hCG seviyeleri ve kimyasal gebelik belirtilerine ilişkin detayları elmaelma.com'da.

Kimyasal gebelik nedenleri-hCG seviyeleri

Kimyasal gebelik nedir, kimyasal gebelik nedenleri, kimyasal gebelik belirtileri ve kimyasal gebelikte hCG seviyeleri ne olur gibi sorular düşük yapan kadınlar tarafından merak ediliyor. Öte yandan kimyasal gebelik kaç gün sürer, kimyasal gebelik sonrası ne zaman hamile kalınır gibi sorular da yeniden bebek sahibi olmak isteyen kimyasal gebelik yaşayan kadınlar için merak edilen sorular arasında. Biz de elmaelma.com olarak kimyasal gebelik dosyasının detaylarını sizler için derledik. Haberimizde kimyasal gebelik nedir, kimyasal gebelik nedenleri ve belirtileri ile kimyasal gebelik hCG seviyeleri, kimyasal gebelik sonrası yeniden ne zaman hamile kalınabilir, kimyasal gebelik yaşayanların deneyimleriyle ilgili detayları bulabilirsiniz. Öncelikle kimyasal gebelik nedir sorusuna yanıt vererek başlayalım. 

Kimyasal gebelik bir diğer adıyla sessiz düşük normal bir hamilelik bulunmadan döllenen bir yumurtanın sağlıklı bir embriyo gelişmesi olmadan varlığını sürdürmesi durumuna verilen addır. Kimyasal hamilelik aslında çok erken bir düşüktür. Çoğunlukla hamilelik testi yada laboratuvar testleri yapılmadan kimyasal gebeliğin varlığı tespit edilemez. Hamilelik testi yaptığınızda sonuç pozitif çıkabilir. Ancak bu durum her zaman sağlıklı bir hamilelik ve embriyo gelişimi olduğu anlamına gelmez. Kimyasal gebelikte de hamilelilikte olduğu hCG seviyesi yükselir. Dolayısıyla gebelik testleri pozitif çıkar. Ancak ultrason incelemesinde embriyo, plasenta ve kalp atışı gibi hayat belirtileri gözlenmez. Kimyasal gebelik yaşayan bir çok kadın bu durumu anlamayabilir. Çok sık karşılaşılan bir durum olan kimyasal gebelik aslında gerçek bir gebelik değildir. 

KİMYASAL GEBELİK BELİRTİLERİ 

Kimyasal gebelik tüm düşüklerin yüzde 50 ila yüzde 75'ini oluşturur. Kimyasal gebelik belirtilerinden en yaygın olanı kanamalardır. Kimyasal gebelikte, hamilelik testi pozitift çıktıktan bir kaç hafta sonra kanamalar meydana gelir ve döllenen yumurta vücut dışına atılır. Kimyasal gebelik, hamileliğin erken döneminde gerçekleştiğinden, kadınlar, kimyasal hamilelik yaşarken gebe kaldıklarını bile bilmiyor olabilirler. Pozitif bir gebelik testini takiben hafif lekelenme veya kanama, düşük yapmak yerine gebelik belirtileri olabilir.

KİMYASAL GEBELİK NEDENLERİ ANNENİN SUÇU DEĞİL!

Öncelikle kimyasal gebelik annenin hatalarından dolayı olmaz. Bunu söyleyerek söze başlayalım. Kimyasal gebelik neden olur sorusuna ise şöyle yanıt verebiliriz:

Kimyasal gebeliğin anlaşıldığı sırada bir yumurta ve bir sperm, hızla hücre bölünmesi yoluyla büyümeye başlayan bir zigot oluşturmak için kromozomları (her ortaktan 23’ü) birleştirir. Bu süreç boyunca bazen bir hata olur, çok fazla kromozom üretir veya yetmez. Bununla birlikte, çeşitli ileri risk faktörleri (ilerlemiş maternal yaş dahil – yani 35 yaşında veya daha büyüksünüz – pıhtılaşma bozukluğu veya tiroid rahatsızlığı gibi tanı konulmamış tıbbi problemler), sizi kimyasal gebelik riskine daha fazla maruz bırakabilir.

KİMYASASAL GEBELİKTE hCG SEVİYELERİ

Kimyasal hamilelik terimi, gerçekten hamile değilmiş gibi sahte pozitif bir gebelik testi gibidir. Kimyasal gebelikte vücut döllenen yumurtayı hamilelik sanarak hCG hormonu seviyelerini yükseltir. Genellikle, “kimyasal gebelik” terimi, yalnızca erken bir gebelik kaybına ve canlı bir gebeliğin başlangıç ​​aşamalarına değinmez. Kimyasal bir gebelikte, hCG seviyeleri çok yüksek bir seviyeye çıkmaz ve kadın genellikle pozitif bir gebelik testi yaptıktan sonra bir haftadan az bir sürede kanamaya başlar. Doktorlar kimyasal hamileliklerin hiçbir zaman tam olarak implantasyon yapmadığına inanıyor ve bunların çoğunun kromozomal anomalileri içerdiğinden şüpheleniyorlar.

HAMİLELİKTE HER KANAMA KİMYASAL GEBELİK BELİRTİSİ DEĞİLDİR?

Pozitif bir gebelik testi sonrasında hafif lekelenme veya kanama varsa, mutlaka kimyasal hamileliğiniz olduğu anlamına gelmez. Öte yandan, şiddetli kanamalar, menstrüel gibi kramplar ve vajinadan doku geçişi kimyasal gebelik belirtileri içindedir.

KİMYASAL GEBELİK KAÇ GÜN SÜRER?

Kimyasal gebelik süresine ilişkin de şunları söylebiliriz. Tıbbi olarak, kimyasal gebelik, hamileliğin asla gerçekleşmediği bir döngüye benzemektedir. Kimyasal gebelik yumurtanın döllenmesi sonrası 3 hafta içinde ortadan kaybolur.

KİMYASAL GEBELİK OLMAMASI İÇİN NELER YAPILIR?

Kimyasal gebelik anne adayının hatalarından kaynaklanmaz. Pek çok düşük yol, kromozomal kazalardan kaynaklandığından, bunları önlemek için yapabileceğiniz hiçbir şey yoktur.

KİMYASAL GEBELİK SONRASI HAMİLELİK

Bir kez kimyasal gebelik geçirenler için bakılacak bir kaç basit test dışında yapılabilecek bir şey yok. Bu testler, şeker, trioid, guatr gibi yaygın bir kaç hastalığı taramaktan ibaret. Özellikle ilk hamileliğinde kimyasal gebelik yaşayan bireyler için sağlık açısından endişe edecek bir durum görülmez. Ancak kimyasal gebelik 2 ve daha fazal kez tekrarlıyorsa tıbbı açıdan incelenmesi gereken bir durum var demektir. Arka arkaya üç kimyasal gebelik yaşamışsanız doktorunuz muhtemelen bir dizi testler yapmak isteyebilir. Bir sağlık durumu kimyasal hamileliklerine katkıda bulunuyorsa, çoğu sağlıklı bir bebeği almaya devam edebilmek için tedavi edilebilir. Kimyasal gebelikten 2 hafta sonra yeniden hamile kalır duruma gelebilirsiniz.

KİMYASAL GEBELİKTE KÜRTAJ

Kimyasal gebelikte oluşan yumurta çoğu kez kürtaj ile alınır. Vücut bu yumurtayı kendiliğinden de dışarı atabilir ancak atmaması halinde müdahale edilmesi anne adayının yeniden hamile kalması ve rahim içinin temizlenmesi için önemli olabilir. Bu durum hastadan hastaya doktorların muayenesi sonuçlarına göre karara bağlanır. 

 

 

Yorumlar