Regl şişkinliğine ne iyi gelir regl ağrısı nasıl geçer?

Regl olmadan önce kadınlar vücutlarının hassas noktalarında şişkinlik yaşarlar. Peki regl şişkinliğine neler iyi gelir? Nelerden uzak durulmalı?

Regl şişkinliğine ne iyi gelir regl ağrısı nasıl geçer?

Regl döneminde pek çok kadın regl ağrısı çekmekte ya da göğüsleri ve karınları başta olmak üzere pke çok noktada şişkinlik çekmektedir. Peki regl şişkinliğine ne iyi gelir? Regl ağrısı nasıl geçer? Sorularınızın cevabını içeriğimizden okuyabilirsiniz.

GAZLI İÇECEKLERDEN UZAK DURUN

Gazlı ve şekerli içecekler vücuttaki ödemi artırdığından şişkinliğe yol açar. Bu nedenle 2,5- 3 litreye yakın su tüketmek gerekir. 

 GAZ YAPAN YİYECEKLERDEN DE UZAK DURUN

En sık rahatsızlığa neden olanlar arasında; brokoli, karnabahar, brüksel lahanası, nohut, kurufasulye, lahana gibi besinler geliyor. Haftanızı rahat geçirmek ve karnınızdaki şişliği indirmek istiyorsanız, hafta boyunca bu besinlerden tüketmemeniz en doğrusu.

 TUZDAN KAÇININ

Yiyeceklere ekstra tuz atmak bir kenarda dursun tuzlu besinlerden mümkün olabildiğince kaçının. Vücudun çok fazla su tutmasına neden olacak tuz, şişkinliğinizin iki katına çıkmasına sebep olabilir! İşlenmiş etler, turşu, cips, bisküvi, soya sosu, ketçap, hardal ve salata sosları içeriğinde en fazla tuzu barındıran besinlerden. Bu besinleri tüketmek yerine tercihinizi yoğurt, taze meyve, sebze, çiğ fındık, badem, kaju vb kuruyemişlerden yana kullanın.

 ŞEKER ALKOLLERİNE DİKKAT

Sorbitol ve maltitol genellikle şekersiz yiyeceklerde ve sakızlarda bulunan şeker alkolleridir. Maalesef bu şeker alkollerini bazı kişiler çok zor sindirir ve özellikle sindirim sistemi çok hassas olan kişilerde şişkinlik ve gaz oluşumuna sebep olabilir. Eğer halihazırda bir şişkinlik probleminiz varsa veya adet dönemindeyseniz, şekersiz sakızları, bisküvileri, diyet içecekleri ve şeker alkolü içeren diğer besinleri o hafta boyunca tüketmemeniz en doğrusu.

 LİF ALIMI DA ŞİŞKİNLİĞE NEDEN OLABİLİR 

Evet günlük beslenmenizde lif alımı oldukça önemli. Ancak aşırı hassas kişilerde şişkinliğe yol açabiliyor. Adet döneminde kahvaltılık gevrek, yulaf, nohut ve yeşil mercimek gibi lifli besinleri tükettiğinizde vücudunuzun nasıl tepki verdiğini inceleyin. Eğer çok fazla rahatsız olmuyorsanız belirli miktarlarda tüketebilirsiniz; ancak sizi oldukça rahatsız ediyorsa bu besinleri o hafta boyunca sınırlamanız en iyisi. Sindiriminizi rahatlatmak adına su tüketiminizi arttırmayı ihmal etmeyin.

Yorumlar