2016 İlkbahar yaz makyaj trendleri ile en güzel siz olun!

Makyaj malzemelerinizi özenle seçtiğinizi biliyoruz. Peki ya 2016 ilkbahar yaz sezonu makyaj modası hakkında bir fikriniz var mı? Hazırladığımız dosyaya göz atmadan geçmeyin…

2016 İlkbahar yaz makyaj trendleri ile en güzel siz olun!

2016 ilkbahar yaz kreasyonlarının tanıtıldığı moda haftalarında dev tasarımcıların defileleri için seçtiği makyajları inceledik. Koyu kırmızı dudak ve mavi tonlarında göz makyajı ön planda!

Bakalım sizin favoriniz hangisi olacak...

2016 İLKBAHAR YAZ KOYU KIRMIZI DUDAKLAR

Makyajın efsanevi ismi Pat McGrath, koyu kırmızı dudakları ilkbahar yaz trendi olarak belirledi. Ünlü makyaj artisti kuliste verdiği röportajda koyu kırmızı dudak trendini şu sözlerle açıkladı. "Makyaj trendleri artık daha farklı. Herkes istediğini yapıyor ve sezonların size dikte ettiğine bağlı kalmıyorsunuz."


Gigi Hadid'in Anna Sui defilesindeki görünümü bu sözleri kanıtlar gibi…

2016 İLKBAHAR YAZ MAKYAJI PARLAK CİLTLER

Marchesa defilesinin Makyaj Artisti Gucci Westman, Mac Strobe Cream kullanarak modellere canlı ve parlak bir cilt kazandırmış. Mac'in bu ürünü, cildi aydınlık ve ışıltılı göstermek için gerçekten birebir! Strobe Cream'i makyaj bazı olarak ya da makyajdan sonra aydınlatıcı olarak kullanabilirsiniz.


Dudak makyajında ise pembe mat ruj ve fuşya tonlarında 'More to love' MAC's Pro Longwear dudak kalemi tercih edilmiş.

2016 İLKBAHAR YAZINDA MAVİ GÖZ MAKYAJI

Moda haftalarının en dikkat çekici defilelerinden biri Diane Von Furstenberg oldu. Makyaj artisti Pat MgGrath, gözlerde mavi ve yeşilin tonlarını kullandı. Bunun yanı sıra maskara kullanımında da oldukça cömert davrandı…


Jenny Packham defilesinin makyaj artisti Talia Sparrow da canlı renkleri benimseyenlerden...


Mükemmel mavi bir tonda Laura Mercier krem eyeliner, açılı eyeliner fırçasıyla uygulandı. Defiledeki kusursuz kırmızı dudaklar içinse, Laura Mercier 'True Red' dudak kalemi ve Laura Mercier Paint Wash Liquid Lip Colour ruj kullanıldı.

2016 İLKBAHAR YAZ MAKYAJI MAT RUJLAR

Rock'n'roll esintisi Topshop Unique defilesini sarmış.  Göz alıcı simli farlar ve kırmızı mat dudaklar, defilenin dikkat çeken detaylarından…


Mat kırmızı dudakları Oscar De La Renta defilesinde de gördük. Bu sofistike görünümü yakalamak için MAC dudak kalemi 'Follow Your Heart' kullanıldı.


Mat kırmızı ruj, tüm kadınların muhteşem görünmesini sağlayan büyülü bir icat. Canlı, keskin rengiyle ön plana çıkan ve iddialı dudaklar yaratan bu ruj, kendine güvenen kadının tercihi. . Kırmızı rujunuzu ten renginize göre seçmelisiniz. Buğday ve esmer tenliler alt tonları turuncu ve sarı olanlar, beyaz tenliler ise mavi, mor alt tonları olan kırmızı rujları tercih edebilirler.

2016 İLKBAHAR YAZ MAKYAJINDA GRUNGE ETKİSİ

Makyaj Artisti Lucia Pieroni, Emilio Pucci defilesinde 90'ların grunge tarzından ilham aldı. Bu tarzın en temel makyaj malzemesinin siyah göz kalemi olduğunu söylemeliyiz. Dünden kalmış gibi görünen dağılmış göz kalemine karşı, taze ve parlak bir cilt göze çarpıyor.

2016 İLKBAHAR YAZ PLAJ MAKYAJI

Tommy Hilfiger defilesinde bronz yanaklar ve nude dudaklarla, sahillerdeki çekici kadını gördük. Makyaj Artisti Pat McGrath, defilede Cover Girl makyaj ürünlerini kullandı.

2016 İLKBAHAR YAZ MAKYAJINDA OXBLOOD RUJLAR

Burberry Makyaj Danışmanı Wendy Rowe, markanın ikonik Oxblood rujunu kullanarak makyajı tamamen dudaklara odaklamış. Bunun yanı sıra kontürleme ve aydınlatma tekniklerini kullanarak modellere saten pürüzsüzlüğünde bir cilt armağan etmiş. 

2016 İLKBAHAR YAZ ROMANTİK MAKYAJ

Konu romantizm olduğunda Alberta Ferretti'ye her zaman güvenebiliriz. Saçlarda kullanılan gold aksesuarlarla uyumlu kibar bir makyaj ve flörtöz kirpikler sizi peri masalından dünyamıza  yansımış gibi gösterebilir...

2016 İLKBAHAR YAZ KEDİ GÖZÜ MAKYAJI

Aydınlık bir cilt, yumuşak kedi gözler ve dolgun dudaklarla Dolce&Gabanna, her zaman olduğu gibi zarif kadınlar yaratmak istediğini vurguladı. Dolgun dudaklar için defilede Dolce Matte Rosa ruj kullanıldı. Kedi gözü makyajında ince uçlu eyeliner kullanmaya özen göstermek gerek… Eyeliner çekmekte başarısızsanız önce göz kenarınızda < işareti oluşturup daha sonra çizgileri uzatmayı deneyebilirsiniz.

GÖRSELLER: GETTY IMAGES TURKEY

Yorumlar