Eğitmen ve Makyaj Uzmanı Yeliz Naşifoğlu'ndan doğru corrector kullanım yolları

Eğitmen ve Makyaj Uzmanı Yeliz Naşifoğlu corrector ( renk düzenleyici ) kullanmanın ipuçlarını siz ElmaElma okuyucuları için yazdı...

Eğitmen ve Makyaj Uzmanı Yeliz Naşifoğlu'ndan doğru corrector kullanım yolları

Merhaba Hanımlar,

Bugün size kozmetik dünyasında profesyonel makyaj sanatçıları tarafından çok sık kullanılan ve artık sizlerin de evinizde günlük makyaj rutininizde kullanmanız gerektiğini düşündüğüm bir üründen bahsetmek istiyorum.

Makyaj dünyasında ‘corrector’ yani ‘renk düzenleyici’ dediğimiz bu ürünü gelin hep beraber bir inceleyelim...

Profesyonel makyaj markalarının palet halinde sunduğu bu ürünü artık daha uygun fiyatlara da bulmamız mümkün. Mor-Sarı-Yeşil-Pembe-Turuncu gibi renklerden oluşan bu paletin kullanım amacı yüzümüzdeki lekeleri, ton farklılıklarını, sivilceleri izlerini nötrleyebilmektir, yani kapatıcının ya da fondötenin yetmediği yerde renk dengesizliklerini düzenlemek amacıyla tekniğine uygun olarak renk düzenleyici paleti  kullanırsanız gayet güzel sonuçlar elde edersiniz.

Tabi ki burada renk teorisi konusunu size biraz açıklamam gerekli; renk teorisine göre bazı renkler üst üste geldiğinde birbirlerinin etkisini yok eder.

Burada zıt yani kontrast renkleri bilmekte fayda var elbette, çünkü hangi rengin hangi rengi tolere ettiğinden yola çıkarak corrector paletini kullanmak gerekir.

Ana renk olarak kabul ettiğimiz Kırmızı-Sarı-Mavi’nin zıt renklerini bilmek bize inanılmaz yardımcı olacaktır. Kırmızının zıt rengi Yeşil, Sarının zıt rengi Mor, Mavinin zıt rengi ise Turuncudur. Yani siz cildinizdeki kırmızı bir lekeyi yeşil renkli corrector ile kapatırsınız, bu kural aynen bahsettiğim diğer ana renkler için de geçerli.

Şöylece özetleyebilirim sizler için;

Cildinizin yüzeyine yakın duran kılcal damarları, kırmızı sivilceleri, göz ve burun çevresindeki kızarıklıkları yeşil renkli corrector ile,

Göz altındaki mor halkaları sarı corrector ile

Çoğu zaman göz pınarımız ile burun kemiğimiz arasında bulunan mavi halkaları ise turuncu-şeftali tonlu corrector ile,

Cansız, solgun ve sarımsı kısımları ise mor-leylak tonlarındaki corrector ile kapatarak daha canlı ve sağlıklı bir ten elde edebilirsiniz.

Unutmamanız gereken ayrı bir nokta daha var hanımlar, correctorı küçük bir kapatıcı fırçası yadımıyla tampon hareketlerle sadece gerekli bölgeye az bir miktarda uygulayın ve üzerine fondöteninizden sürerek renk bütünlüğü sağlamaya özen gösterin, aksi halde bu renkler cildinizde leke gibi duracak ve hoş olmayan bir görüntü verecektir.

Hanımlar, sizde  kozmetik reyonlarında sıkça gördüğünüz ama pek ne işe yaradığını kestiremediğiniz bu renk düzenleyici paletleri artık kolayca deneyebilirsiniz, deneyin ve farkı görün derim, bence hala geç değil...

Sevgiler, yakında tekrar görüşmek üzere...

Yeliz Naşifoğlu

Makyöz &Eğitmen

www.yeliznasifoglu.com

Yorumlar