Ciltteki kusurları gizleyen giyilebilir suni deri icat edildi!

Bilim insanları, polimer maddeden ciltteki kusurları gizleyen 2. deri iicat etti!

Ciltteki kusurları gizleyen giyilebilir suni deri icat edildi!

Bilim insanlarının yeni buluşu düşündüğünüz kadar korkunç değil! Polimer streç filmlerin içerisinde bulunan bir madde 2.deri gibi davranıyor ve ciltteki pürüzleri ve kırışıklıkları kamufle ediyor!

Bu yeni keşfin en heyecan verici yanı ise son derece kolay uygulanarak yüzde cilt gerdirme etkisi yaratması.

Polimer deriyi sabah uyguladığınızda akşam soyarak çıkartabiliyorsunuz. Gelecekte bu tip teknolojik gelişmeler daha büyük amaçlara hizmet edip egzama gibi daha ciddi cilt sorunlarına çözüm olabilir. Fakat şimdilik kozmetik amaçlar ön plana çıkıyor. 

XPL adı verilen polimer madde cilde ilk uygulanırken sıvı formunda oluyor ve böylece uygulamayı yapan kişinin özel ihtiyaçlarına ve yüz şekline göre kolayca şekillendirilebiliyor. 2 aşamalı uygulamada ilk transparan 1. katman polimer maddeyi cilt üzerinde sabit tutan bir krem üzerine uygulanıyor. 2. katman ise sıvı maddeyi cilt üzerinde tutan bir katalizör içeriyor ve polimer bağlarını canlandırarak soyulabilen bir film oluşturuyor.

Göz altı torbalarında uygulanan denemelerde sonuçlar oldukça başarılı ve araştırmacılar benzer etkilerin vücudun diğer bölümlerinde de görülebileceğini düşünüyor.  

Bilim adamları şimdi polimer cildi farklı ilaçlarla üretmeyi amaçlıyor. Böylece ilaçlı yüzeye sahip 2. polimer cilt hastanın yüzüne uygulandığında tedavi edici özelliğe sahipi olacak. 

Polimer maddesini keşfeden bilim insanları çalışma sırasında birbirine benzeyen yaklaşık 100 farklı formül üzerinde çalıştı ve bugün üzerinde konuştuğumuz, doğal ciltle aynı özelliklere sahip maddede buluştu. 300 kişinin üzerinde test edilen polimer deri esneklik ve susuzluk alanında denetimden geçti. Yapılan araştırmalarda 24 saat polimer cilt giyen birinin cildinde daha fazla nemlenme oluştuğu ortaya çıktı. 

Giyilebilir 2. cilt araştırmasına katılan kişilerde hiçbir iritasyon ve rahatsızlığa rastlanmadı. 

Araştırmacı Robert Langer, şimdiki aşamanın maddenin tanıtımı ve pazarlanması süreci olduğunu belirtti. ‘ Tüm bileşenler daha önce hastalar üzerinde denendi ve 300 kişi üzerinde test edildi.’ dedi. Şu ana kadar yaptıkları her deneye rağmen oldukça güvenli gibi görünen polimer madde henüz onay alamadı. 

Yorumlar