Hiç "Coregasm" oldunuz mu?

Son zamanlarda orgazm olabilmek için egzersiz yapmak moda oldu. Daha iyi ve kuvvetli bir şekilde orgazm olabilmek adına yapılan egzersizler büyük ilgi görüyor. Bir adım ileri giderseniz bu egzersizleri yaparken zevkin doruklarına ulaşabilirsiniz!

Hiç "Coregasm" oldunuz mu?

Yapılan egzersizlerin kadınların orgazmında pay sahibi olduğu bilimsel olarak kanıtlandı. Yurtdışında "Coregasm" adıyla tabir edilen bu çılgınlık orgazm egzersizleri anlamına geliyor. "Core" ingilizce gövde anlamına geliyor ve orgazm kelimesiyle birleştirilerek bu özel kelime türetilmiş.

Karın kaslarını güçlendirmeyi hedefleyen egzersizlerin tercih edildiği bu spor çılgınlığı kadınların seks hayatına renk katıyor.

Spor salonuna gitmek için ekstra motivasyon kaynağı arıyorsanız, yazın giyeceğiniz bikiniden çok deneyimleyeceğiniz orgazmı düşünebilirsiniz.

Spor bağımlılarının internette en çok  konuştuğu konulardan biri  "orgazm tetikleyen egzersizler" yani  "coregasm"!

Egzersiz tutkunları bu iddialarını fitness dünyasından ve bilimsel çalışmalardan aldıkları verilerle kuvvetlendiriyor. Spor tutkunlarına göre bazı egzersiz türleri hem orgazmı kuvvetlendiriyor hem de nadiren de olsa spor yaparken orgazm olmanızı sağlıyor!

Get The Gloss'un yazarı Ahmed Zambarakji, her geçen gün daha da büyüyen bu trendi araştırmış ve en etkili egzersizlerin hangileri olduğunu belirlemiş.

Zambarakji kitabında Indiana Üniversitesinin yayınladığı bir makalede bahesedilen orgazm kuvvetlendirici egzersizlerden bahsediyor. Ahmed Zambarakji,bu egzersizlerin ipe ve direğe tırmanma, ağırlık kaldırma, bisiklet ve pedal çevirmek olduğunu söylüyor.

kaptan.20140723152749.jpg

En etkili egzersiz ise "Kaptanın Sandalyesi" adı verilen ve bir egzersiz ekipmanıyla yapılan bir hareket. Altı boş bir sandalyeyi andıran bu egzersiz aletinin kollarını kavrayarak dizlerinizi karnınıza doğru çekiyor ve karın kaslarınızı çalıştırıyorsunuz.

Yapılan araştırmaya katılan kadınların %45'i  karın kası egzersizlerini , % 26.5'i  ağırlık egzersizlerini, % 20'si yogayı %15.8'i ise  koşu egzersizinin orgazma yardımcı olduğunu söyledi.

Araştırmaya katılanların arasından şanslı bir %9.6 ise yalnızca tempolu bir yürüyüşün bile orgazmı büyük ölçüde etkilediliğini söylüyor.

Çılgın egzersiz trendi gün geçtikçe büyüyor. Araştırmaya katılanların %40'ı ,10 defadan fazla egzersiz etkili orgazm yaşadığını söylüyor.

Spor yaparken orgazm olan kadınların büyük bir çoğunluğu bu deneyimi spor salonunda yaşamadığını söylüyor. Egzersiz yaparken orgazm olan kadınlar, bu orgazmın bilinçsiz gerçekleştiğini ve bu nedenle çoğu zaman orgazmı hissetmediklerini belirtiyorlar.

Indiana Üniversitesinin araştırmasında yer alan Debby Herbernick, "Bu veriler orgazmın yalnızca seks gerektiren bir şey olmadığını orttaya koyuyor ve bizlere kadınların orgazm deneyimi yoluyla vücudun nasıl çalıştığını gösteriyor."açıklamasını yapıyor.

Yapılan egzersizler sinir sistemini  harekete geçiriyor ve hassas bir sinir sistemine sahip olan kadınların kalp atışları hızlanıyor, kan basınçları yükseliyor ve kan damarları daralıyor bu da onları doruk noktasına ulaştırmaya yetiyor.

Sempatik Sinir Sistemi Aktivitesi ve Kadınların Cinsel Hazzı adlı bir bilimsel araştırma, orgazmın " tamamen fizyolojik" bir fenomen  olduğunu ileri süren ilk çalışma.

Egzersiz sırasında orgazm olan birçok kadın, egzersiz yaptıkları sırada cinsel fanteziler düşünmediğini ya da çekici buldukları birini düşünmediklerini belirtiyor.

Yorumlar