Karın düzleştirmenin etkili yolu!

Bilim adamlarına göre karın düzleştiren en etkili egzersiz hareketi ağırlık kaldırmak!Spor salonunda kardiyo çalışmaya ara verip ağırlıklara yönelin…

Karın düzleştirmenin etkili yolu!


Karnınızdaki yağ katmanlarından kurtulmak mı istiyorsunuz? Bilim adamları karın yağlarını eritmede en etkili egzersiz yönteminin ağırlık çalışması olduğunu açıkladı.

Harvard Toplum Sağlığı Okulu tarafından yapılan bir araştırmaya göre, her gün 20 dakika ağırlık çalışması yapan kişilerin karın bölgesinde , her gün 20 dakika kardiyo yapan kişilere göre daha az yağ biriktiği ortaya çıktı.

Yaşınız ilerledikçe yağ kütleniz artarken kas kütleniz azalır. Özellikle kadınların karın bölgelerinde  östrojen hormonu seviyesindeki düşüşle birlikte yağlanma görülür.

Havardlı araştırmacılar  40'lı yaşların egzersiz rutinlerini ve kilo almaya sebep olan koşulları 12 yıldan beri inceliyor. Bu inceleme sonucunda en az 20 dakikalık bir ağırlık çalışmasının karın bölgesinde yağlanma oluşmasını, aynı süre boyunca yapılan kardiyo egzersizlerine göre daha etkili bir şekilde engellediği ortaya çıktı.

Çalışma lideri Dr.Rania Mekary, "Özellikle kadınları incelemesek de, kadınlarda da aynı etkiler görülüyor."dedi.

Bu mekanizma cinsiyetler arasında bir farklılık göstermiyor.  Güç çalışmaları, kardiyo çalışmalarına göre çok daha fazla egzersiz sonrası oksijen tüketimi sağlar. Yani vücudunuz ağırlık çalışmalarınızdan 48 saat sonraya kadar kalori harcamaya devam edersiniz.

Araştırmada her gün düzenli olarak yapılan egzersizden bahsedilse de, ağırlık çalışmalarının faydalarını görmek için spor salonunda yaşamanıza gerek yok. En az haftada 1 defa tüm kas gruplarınızı çalıştırmayı hedefleyerek ve haftanın diğer günlerinde yoğun aerobik heraketleri yaparak karın bölgesindeki yağlarınızdan kurtulabilirisiniz.

Bu ağırlık çalışması yalnızca kusursuz bir vücuda sahip olmanızı sağlamaz, aynı zamanda  yüksek tansiyon gibi karın bölgesindeki yağlanmadan kaynaklanan hastalık risklerini de ortadan kaldırmaya yardımcı olur. 

Yorumlar