Seramik onun parmaklarında hayat buluyor!

Beril Anılanmert “Seyir Defteri” ile Saint Benoît Lisesi'nde...

Seramik onun parmaklarında hayat buluyor!

Türkiye'nin en eski ve en köklü eğitim kurumlarından Özel Saint Benoît Fransız Lisesi, 31 Mart-25 Nisan tarihleri arasında Frankofoni Festivali kapsamında, Uluslararası Seramik Akademisi Üyesi Prof. Beril Anılanmert'i ağırlayacak. Prof. Anılanmert'in, “Seyir Defteri” sergisinde sanat yaşamı boyunca ortaya koyduğu birçok eser Saint Özel Saint Benoît Fransız Lisesi galerisinde sergilenecek.

Türkiye'nin en eski ve en köklü eğitim kurumlarından Özel Saint Benoît Fransız Lisesi, uluslararası alanda sanatın birçok dalında başarı olmuş dünyaca ünlü sanatçıları gençlerle ve sanatseverle okul çatısı altında buluşturmaya devam ediyor. ABD, Çek Cumhuriyeti, Japonya, Kore ve İsviçre gibi dünyanın birçok ülkesinde sanatın 3 boyutlu halini yansıtan ünlü seramik sanatçısı Prof. Beril Anılanmert “Seyir Defteri” sergisi ile 31 Mart-25 Nisan tarihleri arasında Özel Saint Benoît Fransız Lisesi galerisi “La Galerie”ye konuk olacak.

Yaptığı üç boyutlu çalışmaları ile yaşamın döngüsünü, dönüşümünü ve gerçekliğini ortaya koyan sanatçı, eserlerinde zıtlığın harmonisini, hareketi, ters hareketi ve dinamizmini anlatıyor.

Işık Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanı Prof. Beril Anılanmert'in “Seyir Defteri” sergisinin açılışı, 31 Mart günü saat 18.00'de Özel Saint Benoît Fransız Lisesi galerisinde yapılacak. Sergi, 25 Nisan günü sona erecek.

Beril Anılanmert Hakkında

Uluslararası Seramik Akademisi üyesi olan Prof. Beril Anılanmert, ulusal ve uluslararası yarışmalar, atölyeler, sergi ve konferanslar düzenledi. Sanat, eğitim ve yaratıcılık üzerine yazılmış birçok makalesi bulunuyor. 15 kişisel sergi açan ve yüzün üzerinde grup sergisine katılan Anılanmert'in eserleri yurt içinde ve dışında Avrupa, Asya, Amerika, Kuzey Afrika ve Avusturalya’da yer aldığı bir çok ülkede sergilendi. 2009 yılında Seramik Sanatı Onur Ödülü, 1990 yılında T.C. Kültür Bakanlığı Seramik Yarışması Birincilik Ödülü ve 1991 yılında ise İş Bankası Büyük Ödülü’nü aldı. Sanatçının eserleri ABD'de Everson Sanat Müzesi ve Çek Cumhuriyeti'nde Prag Dekoratif Sanatlar Müzesi başta olmak üzere birçok yerde müze koleksiyonlarına alındı. Anılanmert'in sanatsal uygulamaları birçok özel ve kamu kurumlarında yer alıyor. Sanatçı, halen Işık Üniversitesinde Endüstriyel Tasarım Bölüm Başkanlığı görevini sürdürüyor.

Yorumlar