'Türk dizilerine tahammülüm yok'

Ülkemizin önde gelen sinema eleştirmenlerinden Alin Taşçıyan, FIPRESCI’nin (Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Federasyonu) ilk kadın ve Türkiye kökenli başkanı oldu. Filmstudio dergisi Taşçıyan'a dizileri sordu.

'Türk dizilerine tahammülüm yok'

Sektörün ilk dijital dergisi Filmstudio’nun 5. Sayısına önemli konuşmalar yapan Alin Taşçıyan, kırmızı halıdan film festivallerine, sinemada müzik kullanımından sinemamızın 100. yılına kadar pek çok konuda ezber bozan açıklamalarda bulundu.

FS: Dizi izliyor musunuz?

ALİN TAŞÇIYAN: Yabancı dizi izliyorum. Türk dizilerine tahammülüm yok. Çok yavaşlar, hiçbir şey olmuyor, korkunç bence. Evde yüksek topuklu ile dolaşan herkes korkunç. Türk dizilerinin hepsi Dallas’ın kopyası, bütün kötüler ve iyiler klişe. Bir şeyin devam edebilmesi için Game of Thrones olması lazım.

FS:Dizi sektörünün geleceğini nasıl görüyorsunuz?

ALİN TAŞÇIYAN: Muhtemelen dizi süreleri ve sayısı biraz küçülecektir. Biraz da tür değiştirseler güzel olacak. Dizi her daim izlenir, bitmez. İnsanlar evden çıkmadıkları için izliyorlar. Küçük şehirlerde sosyal hayat yok. Anadolu zaten kültür çölü, hiçbir etkinlikleri yok.  Büyükşehirlerde de yol çilesi bitiriyor. O yüzden televizyon izleniyor. Eğlence programı dünyanın en sıkıcı formatı. Keşke dramalar iyi yapılsa da herkes bayıla bayıla izlese, ben de akşam eve döndüğümde izlemek istesem.

 

Yorumlar