2017 yılına farklı bir bakış...

Horoz yıllarında adalet ve güven duyguları önem kazanır. İnsanlar güvendikleri kişilere doğru yaklaşır. Ekonomi inişli çıkışlı bir seyir izler. Madenler ve borsa değer kazanır.

Dilek Demirci

2016 yılı sanki yeni şeylere yer açmak istermiş gibi bazı şeyleri tüketti, bitirdi. Çoğumuza haydi git artık dedirtti.

Çok az kaldı, çin takvimine göre 28 Ocak’ta 2017 yılına giriyoruz. 2017 yeniden başlama ve çok çalışma enerjileri getiriyor. Yeniden başlayacak gücü bulduğumuzda, hayatımıza yenilikler, daha iyiler gelmeye başlayacak. Eskiyi bırakma cesareti ve yeniliklere kucak açma becerisi. Her şey burada gizli…

Geçen yılki gibi oldukça hareketli, gerginlikler içeren, hatta bazı dönemlerde “yok artık canım” dedirtecek kadar bizleri şaşkına çevirecek bir yıla giriyoruz. Yapılan fedakarlıkların nasıl hayal kırıklıkları yaratacağına, eskiden yaşanmış birçok konunun farklı anlatımlarla süslenip nasıl yeniden gündeme taşınacağına şahit olacağız. Bazen oldukça renkli ve eğlenceli günlere, bazen de derin acılara gömüleceğiz…

Savaş, çatışma, suikastler, göç, küresel ısınma, doğa olayları, büyük yangın ve patlamalar, gerginlik, hoşgörü eksikliği, alınganlık gibi konular yine ön planda. Özellikle yeni yıl geçişi yani şubat başı, mart ve eylül 2017 ilginç enerjiler içeriyor. Aralık sonuna doğru ocak 2018’de ise yoğun bir metal görülüyor. Çatışma, gerginlik, patlama, öfke olarak simgeleştirebileceğimiz bu aylarda özellikle tavşan burcu olanların batıya doğru seyahat etmesi önerilmiyor.

Metal silah, gerginlik, üzüntü, çatışma sembolize eder. Ateş ise eğlence, mutluluk yanında yangın, patlamayı sembolize eder. Hayatın doğal akışında bu vardır zaten. Bir yandan güzel olaylar, diğer yandan üzüntüler… Sadece bu yıl yin metal, yin ateş olduğundan aniden gizlice gelen olaylardan dolayı şok edici durumları daha sık görebiliriz. Suikastler, şaşırtıcı ölümler, birden patlak veren isyanlar gibi…

Bu yıl temeli sağlam olmayan tüm düşünceler, evlilikler, yatırımlar ve ortaklıklar derinden sallanabilir. Hatta yıkılabilir. Sevgi ve hoşgörüyü arttırmak, egolarımızı azaltmak, dürüst yaklaşmak, kısacası insan olmanın zerafetini yansıtmak tüm bu yaşananları durdurmak için iyi birer çözüm olabilirler. Tabi bir de eskiyi bırakma ve yeniye kucak açma becerisini edinmeyi unutmamak gerekiyor.

Sebat eden, şükrü bilen, doğruluk ve şeffaflığı hayatlarına katıp esneyebilen kişilere 2017 cömert davranacaktır.

Horoz yıllarında adalet ve güven duyguları önem kazanır. İnsanlar güvendikleri kişilere doğru yaklaşır. Ekonomi inişli çıkışlı bir seyir izler. Madenler ve borsa değer kazanır. Bütün bunlar elementlerin karşıtlığından doğar. Ateş metale karşı… Metal bu kadar yoğun ve tek element olunca yüzü gülen sektörler de tv ve sinema ile müzik, eğlence sektörleri oluyor. Diyeceksiniz ki bu kadar çatışmanın, savaşın, acının içinde eğlence mi olur. Dedim ya, elementlerin karşıtlığı. Ateş eğlence, iyimser bakış ve sıcaklık, metal ise çatışma, sertlik ve gerginlik.

Eğlence sektörünü temsil eden para elementi metaldir. Ve metal bu sene oldukça yoğun. Güzellik ve kozmetik, eğlence, tv, sinema, finans, borsa ve enerji sektörleri var olan ateşin rekabetine rağmen ekonomik anlamda diğer sektörlere göre daha şanslı konumdalar.

Feng Shui’de mutluluk ve hayatta kolaylık için 5 elementin bir arada olması beklenir. Maalesef bu sene sadece metal var. Diğer dört elementin gücü ve desteği yok. Bu da tüm sektörlerin ekonomik anlamda zorlanacağını, hareket olsa bile kazançların az olacağını, rekabetin fazla olacağını, fiyatların artacağını ve alım gücünün azalacağını gösterir. Yani bu yıl “ayağını yorganına göre uzat” yılı…

Toprak ateş ve metal arasında denge yaratır. Bu nedenle önemli işleri nisan, temmuz, ekim ve ocak aylarında yapmak doğru olur.

Peki herşey bu kadar da kötü mü? Tabi ki hayır. Sebat eden, şükrü bilen, doğruluk ve şeffaflığı hayatlarına katıp esneyebilen kişilere 2017 cömert davranacak.

2017 yılı mekan enerjilerine gelince;

Feng Shui’deki uçan yıldız haritamıza baktığımızda, bu yıl en güzel enerjiler doğu’da ve güneydoğu’da. Bolluk bereket, neşe ve güzel olayların etkisini arttırmak için evlerimizin doğu ve güneydoğu odasında daha fazla zaman geçirmek doğru olur. Eğer bu alanlar wc, banyo gibi az kullanılan yerlere denk geliyorsa bu sene ekonomik dengelere daha çok dikkat etmeniz gerekir. Para geldiği gibi gidebilir.

En çok dikkat edilmesi ve önlem alınması gereken bölgeler ise güney ve kuzeybatı alanlarıdır. Şansınızı zayıflatan, zorlu sınavlar çıkaran kötücül yıldız bu sene güneyde. Güneyde yatak odanız varsa bu yıl kırmızı tonlarda yatak örtüsü veya aksesuar kullanmayın. Güçlü aydınlatmaları azaltıp, tuzlu su kullanın ve ametist taşından yararlanarak enerjiyi dengeleyin. Kuzeybatıda ise metal aksesuarlarınız bol olsun. Çünkü hastalık yıldızı kuzeybatı’da. Aynı zamanda 6’lı metal para asmayı da ihmal etmeyin. Bu yıl solunum yolu hastalıkları ile göz, tansiyon, kalp gibi rahatsızlıkları olanlar bağışıklık sistemlerini güçlü tutmaya özen göstermeliler. Omega 3 almayı ihmal etmeyin. Özellikle ateş elementi zayıf olan kişilerin doktorlarına danışarak Coenzim Q 10 alması önerilir.

Seçimlerimizin bizi doğruya, güzele ve iyiye götürmesi dileğiyle…

Mutlu Yıllar

Dilek Demirci

Feng Shui Uzmanı & İç Mekan Tasarımcısı

www.enerjimimari.com

"Sitemizde köşe yazarı olarak yazı yazan tüm yazarlarımız yazdıkları yazı ve görüşlerden tamamıyla kendileri sorumludur. Köşe yazarlarının yazılarından dolayı İnternethaber Yayıncılık AŞ. (elmaelma.com) hiçbir şekilde yasal sorumluluk kabul etmemektedir."
Yorumlar