İbrahim Yıldırım - Madam Samatya

Samatya’da tekinsiz bir ev... Üç esrarengiz ölüm... Yayınlanmayan bir kitap ve Samatya'nın esrarengiz sokakları...

İbrahim Yıldırım - Madam Samatya

Günlük hayatın karmaşasından yorgun düşen zihninizi boşaltmak için okuyacak yeni bir kitap arıyorsanız ve polisiye romanlarına bayılıyorsanız Madam Samatya tam aradığınız kitap. Adını bilmediğimiz bir anlatıcı, şüpheli ölümler, iptal edilen bir öykü kitabı,  bir ressam ve bir sanat eleştirmeni ve soluk soluğa okuyacağınız heyecanlı bir hikaye. İbrahim Yıldırım sizi bu kitabında Samatya'daki gizemli olayları çözmeye davet ediyor.

Akıl hastanesinde tanıştığımız, adını bilmediğimiz, iki roman yayımlamış bir yazar olan anlatıcı, 2007’de bir yayınevinin “üstü örtülmüş ya da aydınlatılamamış, sıradan ama kuşkulu ölümleri çarpıcı öyküler halinde yeniden anlatacağı, polisiye meraklılarını kışkırtacak çok satışlı bir kitap” siparişi almıştır. Yakın Geçmişteki Sır Ölümler adı verilmesi düşünülen bu kitap için yayınevinin aracı olması sayesinde eski ve önemli bir gazetenin arşivinde araştırmalar yapmıştır.Bu araştırmalar sırasında karşılaştığı, Samatya’da gerçekleşen şüpheli ölümler, üzerinde çalıştığı kitabın iptal edilmesi sonucunda, onun için bir saplantı haline gelecektir. Gazetede bu ölümlerle ilgili yazılarına rastladığı ressam Yusuf Şimşek ve sanat eleştirmeni Sait Alaplı onu geri dönüşsüz bir labirentin içine çeker.

İbrahim Yıldırım’ın Bıçkın ve Orta Halli romanındaki “Cinayet, Ülke, Cinnet” izleğine yeniden döndüğü Madam Samatya; polisiye edebiyatın bütün olanaklarını kullanarak okuru kışkırtıcı, sıradışı bir yolculuğa çağırıyor.

Yorumlar