Baldırları incelten hareketler ve yiyecekler günde 15 dakika yeter!

Baldırları incelten hareketler ve yiyecekler listesini elmaelma.com olarak sizin için derledik. İşte eğitmen Nadya Fairweather'ın baldır incelten önerileri...

Baldırları incelten hareketler ve yiyecekler günde 15 dakika yeter!

Baldırlarınızın şeklinden hoşlanmıyor musunuz? Dert etmeyin evde günde sadece 15 dakika ayırarak ve beslenme düzeninizde yapacağınız bir kaç küçük değişiklikle daha ince ve fit baldırlara sahip olabilirsiniz. Eğitmen Nadya Fairweather, baldırlar üzerinde etkili bir egzersizi kendi blogunda şöyle anlatıyor:

"Sağ bacağın üzerinde dur, kalçaları sık. Isınmak için, sol ayağınızı saat yönünde  sonra saat yönünün tersine çevirin. Bacakları değiştirip tekrarlayın. 

Sonra ayakta duran sağ ayağı topuk ve parmakları indirip kaldırarak tekrarlayın. Bu hareketi en az 30 tek üç set tekrarlayın. Sol ayak içinde aynısını yapın. Setleri değiştirerek yapmanız da mümkün. Bu hareket bilekteki hareketliliği arttırır ve alt bacağı çalıştırır."

Baldır egzersizleri

ÖDEM ATICI BESİNLERDEN FAYDALANIN

Baldırların vücutta yüksek öde tutan bölgeler olduğunu unutmayın. Bu nedenle baldırların şekli üzerine çalışırken ödem atıcı besinlerden faydalanmak işleri kolaylaştırabilir. Beslenme uzmanı Shona Wilkinson'ın vücuttaki sıvı dengesini sağlama konusundaki ilk önerisi kuşkonmaz oldu. Kuşkonmazı öğünlerin bir parçası yapmanın vücuttaki fazla sıva atımını hızlandırdığını söylüyor Wilkonson. 

Maydanoz başka bir ödem attırıcı. Maydanozu ister salatanıza ister yemeklerine katın veya doğrudan çiğ olarak tüketin. Maydanozun her tür tükemini vücuttan ödem attırıcı etkiye sahiptir. 

Ödem atıcı bitkiler maydanoz

BALDIRLARINIZ İNCELSİN İSTİYORSANIZ TUZDAN UZAK DURUN

Aşırı sodyum sıvı tutulmasının en yaygın nedenidir. Bu nedenle diyetinizde çok fazla tuzdan kaçının. Sorunu muz gibi potasyum açısından zengin besinler yiyerek karşılayabilirsiniz. Bunlar fazla suyu boşaltmaya yardımcı olur.

 

Yorumlar