Belli olmayan estetik diş telleri nasıl kullanılır?

İletişimin temeli güzel bir gülümsemeden, güzel bir gülümseme ise güzel dişlere sahip olmaktan geçer. Ortodonti Uzmanı Dr. Onul Üner, güzel ve sağlıklı dişlerin psikolojik ve sosyal hayat içindeki önemini vurguluyor.

Belli olmayan estetik diş telleri nasıl kullanılır?

“Çapraşık olmayan bakımlı ve düzgün dişlerle sıcacık bir gülümsemenin sosyal hayata ve etkili bir iletişim kurulmasına olan katkısı çok fazladır. Günümüzde güzel ve sağlıklı dişlere sahip olmak, modern ortodontik tedavi yöntemleri ile artık çok daha hızlı ve etkili bir şekilde yapılabilmektedir. Çapraşık dişlere sahip olan yetişkinlerde diş teli tedavisinin önündeki en belirgin engeller, tellerin görünmesi, tedavi süresinin uzun ve tedavinin zahmetli olmasıdır.”

Fastbraces tekniği ile daha zahmetsiz ve hızlı tedavi

“Yetişkinlerde, hızlı diş teli tedavisi kişiye özel bir şekilde analiz edilerek planlanır. Standart tedavi prosedürlerini direkt uygulamak yerine, bireyin beklentisine de uygun olarak özel planlama yapılmaktadır. Fastbraces tekniğinde kişiye özel planlama yapmak için önce hastaya ayrıntılı bir form doldurtulur. İlk muayenede gerekli fotoğraflar alınarak, radyografilerde analiz ölçümleri yapılır. Ardından hastaya özel, ayrıntılı bir tedavi planı oluşturulur. Son olarak kişiye özel hazırlanan tedavi planı hastayla yazılı olarak paylaşılır.”

Belli olmayan estetik diş telleri kullanılabilir

“Dişlerin üzerine yerleştirilen tellere braket denilmektedir. Fastbraces tekniğinde porselen bileşimlerinden yapılan estetik braketler kullanılabilmektedir. Hızlı diş teli tedavisinde estetik braketler, dişlerin ön yüzüne uygulanır. Dişlerle aynı renkte olduğundan dışarıdan daha az fark edilir. Hızlı diş telleri ile tedavinin en büyük avantajı birçok dişin düzeltilmesi, diş boşluklarına diğer dişlerin kaydırılması gibi durumlarda daha etkin kontrol sağlaması ve tedavi süresini kısaltabilmesidir. Ayrıca dilin hareketlerini kısıtlamadığı için konuşma sırasında herhangi bir soruna neden olmazlar.”

Fastbraces tekniğinin avantajları

“Kullanılan estetik diş telleri, dişlere ön-arka, sağ-sol ve yukarı-aşağı yönde hareket imkanı sağlar. Bu tedavide estetik diş tellerine uyum sağlama süresi de oldukça hızlıdır. Adaptasyon süresi de dahil olmak üzere, diş tellerinin olmadığı durumlarda yapılabilen yeme, içme ve konuşma gibi tüm fonksiyonlar rahatlıkla yerine getirebilir.”

Ortodonti Uzmanı Dr. Onul Üner “Yetişkinlerde ortodonti tedavisinde dişlerdeki yamukluklar ve dizilim düzeltilerek güzel bir gülümseme elde edilebilir. Daha sağlıklı bir diş yapısı oluşturmak için ileri pozisyonda olan dişler geriye alınır, ön dişlerdeki boşluklar ve aralıklar kapatılabilir. Bu sayede hayal edilen güzellikte dişlere sahip olunarak daha sağlıklı bir yaşama ve iletişime sahip olunabilir.”

Yorumlar