Ev temizliği nasıl yapılmalı doğru sandığımız 7 yanlış bilgi

Ev temizliği nasıl yapılır? Evimizi temizlerken ve kişisel bakımımız yaparken yaptığımız 7 yaygın hatayı sizin için derledik.

Ev temizliği nasıl yapılmalı doğru sandığımız 7 yanlış bilgi

Ev temizliği konusunda her kadın biraz takıntılıdır. Hele ki evde evcil bir hayvan veya küçük bir çocuk yaşıyorsa. Ancak size kötü bir haberimiz var. Yaygın temizleme tekniklerin düşündüğümüzde bazı işleri çok yanlış yapıyor olabilirsiniz. Evinizi nasıl temizlemeniz gerektiğini bildiğinizi sanıyorsanız da haberimiz detaylarını okumanızı tavsiye ederiz. 

MOBİLYA CİLALARIYLA BAŞLAYALIM

Mobilyalarınızda tozdan eser kalmasın hem de pırıl pırıl parlasın diye cilaları ahşapların üzerine sıkıp siliyorsanız bu yapmaktan vazgeçin. Çünkü mobilya cilalarının doğru kullanım şekli onları ahşapların üzerine değil beze sıkmanızdan geçiyor. Eğer mobilyaların üzerine cilaları püskürtüp sonra da siliyorsanız bu mobilyalarınızın daha kirli olmasına neden oluyor. 

TOZ ALMANIN EN İYİ YOLU NEDİR?

Eğer toz alırken 'sarı bezleri' kullanıyorsanız hemen bundan vazgeçin. Çünkü temizlenmesi güç sarı bezler aslında tozları sadece bir yerden başka bir yere taşıyor. Eğer tozlardan kalıcı bir şekilde kurtulmak istiyorsanız sarı bezler yerine daha parlak ve doğal kumaşlardan bezleri kullanın.

KALORİFER ÜZERİNE ATILAN ISLAK ÇAMAŞIRLAR

Kabul ediyoruz! Kış aylarında hepimiz çamaşırları kaloriferlerin üzerine atıp kurutuyoruz. Ama bu ev temizliği konusunda aslında yaptığınız en büyük yanlışlardan biri. Çünkü zaten tozlu olan ve içinde virüs barındılar kalorifer peteklerinin üzerine ıslak çamaşırlar attığımızda virüslerin çoğalması için harika bir ortam yaratmış oluyoruz. Sonra da onları evin diğer yerlerine ve üzerimize taşıyoruz.

İNATÇI KIRIŞIKLARLA MÜCADELE

Ütüyle tekrar tekrar, sertçe çamaşırlara bastırmak inatçı kırışıklar için bulabildiğiniz tek yolsa haydi bundan da vazgeçin. Bunun daha kolay bir yolu var. Ütü masası örtüsünün altına büyük bir biktan alüminyum folyo koyun. Bu sayede alt tarafı da ısınacak olan ütü masasında kolaylıkla inatçı kırışıklıklardan kurtulabilirsiniz. Ancak hassas kumaşlara dikkat.

BULAŞIK MAKİNENİZİ NASIL DOLDURUYORSUNUZ?

Ne kadar çok bulaşık o kadar iyi diyorsanız yanılıyorsunuz. Bulaşıklarınız daha iyi temizlensin diye onları önceden sudan geçirip sonra da makineye istifliyorsanız ve hala yeterince temiz değillerse tabakları makineye dizme şeklinizi değiştirin deriz. İşin uzmanlarına göre tabaklar düz şekilde dizilmeli. Tenceler de rahat şekilde sıralanmalı. 

ÇÖP KUTUNUZA TORBALARI NASIL YERLEŞTİRİYORSUNUZ?

Çöp kutunuzun içine siyah poşeti yerleştirip dolunca da çıkarıyorsanız bunun daha iyi bir yolu var. Poşetleri birbirinin içine geçecek şekilde yerleştirin ve doldukça çıkarın, yenisi zaten çöp kutunuzun içinde. 

DEODORANT KULLANMANIN DOĞRU YOLU NE?

Terleme önleyici deodorantlar insanların günlük rutinlerinin bir parçasıdır ancak doğru uyguladığınıza emin misiniz? Uzmanlara göre deodorant kullandıktan hemen sonra giyinmemek gerekli. Kıyafetlerinizi giymeden önce deodorantın tamamen kuruduğundan emin olmanız gerekiyor. 

Yorumlar