Göbek yağlarını eritmenin en iyi yolu üstelik şeker serbest

Göbek yağlarını eritmenin en iyi yolunu arayanlara sihirli bir formül bulduk. İşte uzmanların 4 adımlı göbek yağı eritme formülü hem de şeker serbest!

Göbek yağlarını eritmenin en iyi yolu üstelik şeker serbest

Bel çevresi yağları eritmek çok zor. Çoğumuz yanlış beslenme ve hareketsiz yaşam nedeniyle belimizde bir can simidi taşır hale geldik. 

Ama aslında yağlı dokulardan kurtulup baklava dilimlerine kavuşmanın yolları var. Öncelikle bilmeniz gereken duygularımızın karnımız ve bağırsaklarımızdan çıkıyor. Fazladan yağ bağlamalarının nedenlerinden biri de duygu haliminizin buralardan besleniyor olması. Mesela stres bir diğeri de uykusuzluk!

Uzmanlara göre, göbek yağlarından kurtulmak için kolları sıvayanların yapması gereken ilk şey iyi bir uyku çekmek. İdeal uykunun süresi de 8 saat. İkinci yapmanız gereken şey ise vücudunuzun şekeri nasıl metabolize ettiğini öğrenmenizden geçiyor. Uzmanlara göre göbek yağlarının en temel nedeni şeker tüketimi. Çünkü şeker, insülin salgılanmasına neden oluyor, bu da vücudun özellikle ortada yağı depolamaya teşvik ediyor.

Yağlar ise tam tersi etki yaratıyor. Doğru yağları beslenmenize eklediğinizde vücut yağlardan kurtulmak için iyi bir katalizör buluyor.

Dolayısıyla göbek yağlarından kurtulmanın en etkili formülü yüksek yoğunluklu egzersiz, düşük karbonhidrat (şeker) ve kaliteli yağ.  

YAĞ İNSÜLİN SALGILANMASINA NEDEN OLMAYAN TEK BESİNDİR

Unutmayın! Yağ vücudun insülin salmasına neden olmayan tek besin grubudur. Tabi bu zor bir beslenme programı. Çünkü sıfır şeker artık hiçbirimizin beceremediği bir şey. 

Şekersiz kalmak sadece tüm serbest şekerler (kekler, tatlılar, çikolatalar) kesmek anlamına gelmez, aynı zamanda patates ve pirinç gibi yavaş salınan karbonhidratları bile büyük ölçüde azaltır. Pek çok düşük karbonhidratlı diyetin, aslında meyvelerini ve sebzeleri et ile değiştirmeyi teşvik eder. Ancak uygulaması zordur. Bu nedenle uzmanlar şekeri keserken işe rafine şekerden başlarlar. Yani çay şekeri, kekler, çikolatalar vs.

Daha sağlıklı şeker alternatifleri arıyorsanız, protein ve sağlıklı yağ bakımından zengin fındıklı tereyağına daldırılmış taze meyve veya rendelenmiş elma ve bir tutam tarçınlı Yunan yoğurdu gibi sağlıklı seçeneklere odaklanın.

Göbek yağlarından kurtulmanın en etkili hem de uygulanabilir formülü ise şöyle:

Doğru şekeri ye, egzersiz yap, kaliteli yağ kullan ve yeterince uyu!

Yorumlar