Hamileliğin birinci ayında bebek nasıl olur bebek rahme yerleşiyor!

Hamileliğin birinci ayında bebek nasıl olur? Sevindiren haberi aldığınız o ilk ayda bebeğinizin nasıl olduğunu merak edenler için bir derleme hazırladık!

Hamileliğin ilk ayında alışmaya çalıştığınız bu sevinçli haberle geri kalan 8 ayın nasıl geçeceği ve dünyaya getireceğiniz bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi için çeşitli hayaller kuruyorsunuz. Ancak tüm bunları düşünürken ilk birinci ayda bebeğin içeride neler yaptığını, nasıl hareket ettiğini biliyor musunuz? Hamileliğin ilk birinci ayında bebek hakkında merak ettiklerinizi ve sıklıkla sorduğunuz soruların yanıtını Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ekin Fatma Fettahoğlu Ünlüer yanıtladı...

Gebeliğin ilk ayının ilk yarısında daha gebelik oluşmamıştır. Adet kanamalarıyla rahim içi temizlenir ve sağlıklı yumurtalar gelişerek döllenme zamanı kordonda spermle buluşur.

Annenin yumurtalarındaki gen bilgisiyle, babanın spermindeki gen bilgisiyle birleşir ve embriyoyu oluşturur. Ardından sonraki zamanda embriyo hem büyüyerek hem de ilerleyerek rahme gelir. Gebeliğin 4. haftası olduğunda artık gebelik rahme yerleşmiştir.

Yorumlar