Karabuğday diyeti nedir faydaları nelerdir

Karabuğday diyetini daha önce hiç duydunuz mu? Mono diyeti olarak bilenen bu diyet hem çeşitli kanser hastalıklarına karşı koruyor hemde kilo verdiriyor!

Karabuğday diyeti nedir faydaları nelerdir

Mono diyeti olarak bilinen 'Karabuğday diyeti'nin faydaları oldukça meşhur! Nedeni ise hem fazla kilolarınızdan kurtulmanızı sağlıyor hemde kanser gibi çeşitli hastalıklara karşı bedeninizi koruyor. Peki bu diyet kaç gün, nasıl yapılır, faydaları nelerdir? İşte sıralı bir şekilde hepsinin cevabı...

FAYDALARI NELERDİR?

Mucize diyeti de diyebileceğimiz karabuğday diyeti aynı zamanda vücudu hastalıklara karşı korurken hemda fazla kilolarından şikayetçi olanlar için alternatif bir diyettir. İşte bu mucizevi diyetin vücuda sağladığı diğer faydaları...

-Tırnak ve saçınızı güçlendirir, onlara enerji ve güç sağlar.
-Cildinizi iyileştirir ve yaşlanmasını yavaşlatır.
-Sindirim sisteminizin daha iyi çalışmasına yardımcı olur.
-Karaciğerinizi temizler.
-Yüksek kolesterol ve yüksek tansiyon riskini azaltır.
-Kemikleri güçlendirir.
-Zihninizi güçlendirir. Karabuğday diyeti, beyin için en iyi besin olarak bilinir.

HASTALIKLARA KARŞI VÜCUT DİRENCİNİ ARTTIRIYOR!

Karabuğday diyeti, vücudu tehdit eden çeşitli hastalıklara karşı vücut direncini arttırarak kalkan görevi üstleniyor. Aynı zamanda sindirim sistemini güçlendiren mono diyeti dediğimiz karabuğday diyeti yüksek kolestrol tansiyon riskini azaltmasının yanında pürüssüz bir cilt vaad ediyor! 

NASIL HAZIRLANIR?

Boş bir kaba ihtiyacınız var! Kabı ayarladıktan sonra içerisine 1 su bardağı karabuğdayı ekleyin. Daha sonra içerisine 2 bardak kaynar su ekleyin ve sabaha kadar o şekilde bekletin. Sabah kalktığınızda karabuğday lapanız hazır durumda olacaktır! Hazırlığın bu aşaması bittikten sonra geldik asıl kısma. Karabuğday lapasını günde 3 öğün tüketebilecek gibi hazırlayın. Acıkmanıza göre karabuğday lapasının miktarını fazlaya kaçmadan ayarlayın. 

Her ne kadar bu diyet hergün aynı yemeği yemeye mecbur bıraksada kurtulacağınız kiloları başka türlü vermek ne yazık ki biraz zor olabilir. Bu yüzden biraz dişinizi sıkıp bu diyeti uygulayarak sonuca çabucak ulaşabilirsiniz.

KARABUĞDAY DİYETİ NASIL YAPILIR?

-Karabuğday lapasının yanında günde en fazla 2 adet mevsim meyvesi.
-Günde 1 avuç kurutulmuş meyve veya meyve püresi.
-Karabuğday diyetine ekleyeceğiniz bu mineralli yiyecekler diyet programını uygularken zorlanmanızı sağlayacaktır.

Yorumlar