Kum saati vücut için egzersiz önerisi ve diyet listesi günde 15 dakika yeter!

Kum saati gibi bir vücuda kavuşmak isteyenler için harika bir egzersiz önerimiz var. Üstelik günde sadece 15 dakikanızı ayırmanız yeterli.

Kum saati vücut için egzersiz önerisi ve diyet listesi günde 15 dakika yeter!

Ünlüler dünyasında nam salan kişisel antrenör Nadya Fairweather, son yılların en trend vücut şekli olan kum saati görünümü için şahane bir egzersiz önerisinde bulundu. Fairweather'ın blogundan yayınladığı egzersiz programı için bir egzersiz topuna yada düşük ağırlıklı iki dambla ihtiyacınız var. 

Öncelikle ayaklarınızı omuz hizasında açın ve dizlerinizi hafifçe kırın. İlk olarak topu yada dambleları vücudunuzun sol tarafına getirin. Kollarınızın tam olarak açılmış olduğundan emin olun ve topu başınızın üzerinden sağ tarafa geçirin. Tüm hareket boyunca dizlerinizin hafif kırılmış, kollarınızın ise tam açık olduğundan emin olun. Bu hareketi 15-20 tekrarla yapın. Daha sonra sağ taraftan başlayarak yeniden 15-20 tekrar yapın. Dinlenmeden bu döngüyü 3 set tekrar edin. 

egzersiz

 

KUM SAATİ DİYETİ!

Kum saatine benzer bir vücuda sahip olmak istiyorsanız egzersizin yanında diyetinize de dikkat etmeniz gerekiyor. Kum saati bir vücut için egzersiz yapıyorsanız mutlaka proteinden zengin bir diyet uygulamanız gerekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Shona Wilkinson bu diyetle ilgili şunları söylüyor:

"Bol miktarda haşlanmış yumurta yiyin! Bunlar proteinle doludur ve yeme isteği duygusunu engeller ve daha uzun süre tokluk hissi kazanmanıza yardımcı olur. Ekstra sağlık yararları için onları ıspanakla deneyin. 

Badem ayrıca harika bir atıştırmalıktır. Esansiyel yağ asitleri, kalsiyum ve magnezyum bakımından zenginlerdir. Bu kombinasyon ödemi de önlemeye yardımcı olurken, aynı zamanda hormonlarınızı dengeleyebilir. Suyun önemi tartışmaya gerek yok. Daha az yemek yemek için her öğünden önce mutlaka bir bardak su için."

 

 

Yorumlar