Poşet çay zararlı mı sakın zımbalı olanları kullanmayın

Poşet çay zararlı mı? Poşet çay sağlığa etki eder mi? Poşet çaydaki zımba ayrıntısına mutlaka dikkat edin.

Poşet çay zararlı mı sakın zımbalı olanları kullanmayın

Poşet çay içmenin sağlığa zararı var mı? Çaydanlıkta içilen çay mı salama çay mı daha iyi? Poşet çayın zararı var mı? Uzmanlar poşet çaydan ziyade poşet çaydaki zımbalara dikkat çekiyor. Zımbalı olan poşet çaylardan uzak durun.

İMKANINIZ VARSA ÇAYDANLIKTA DEMLEYİN

İnsanların bitki çayı içeceği zaman bitkiyi alıp çaydanlıklarda demlemek yerine daha kolay ulaşılabilir olan bu yönteme başvurması çok mantıklı.
Yanlış bilgiler yayarak poşet çaylardan uzak tutmak, insanların bitki çaylarından göreceği
faydaları da engelliyor. Çaydanlıkta siyah çay, bitki veya meyva çayı demleme imkanınız var ise tabii ki alıp demleyin ama zaman probleminiz varsa sallama poşet çay kullanmaktan da çekinmeyin.

ÇAY TORBALARI BU AĞAÇTAN YAPILIYOR

Poşet çaylarda kullanılan torba hammaddesi bildiğimiz kağıt değildir. Öyle plastik ya da kanserojen içeren maddeler de barındırmaz. Böcek ilacı ihtiva etmesi de mümkün değil çünkü sıkı denetimden geçiyor. Çayların bulunduğu torbacıklar, bir muz ağacı türü olan Abaka (musa textilis) ağacının yapraklarının kalın saplarından elde edilen liflerden yapılmakta. Bu lifler çok dayanıklı olduğundan örneğin gemilerdeki halat yapımında bile kullanılmakta.
Bu tip muz ağaçların yetiştiği bölge Filipinler. Torbaların yüzde 90 üretimi bundan dolayı burada gerçekleşiyor. Bu lifleri beyazlatmak için de hidrojen peroksit kullanılmakta. Hidrojen peroksit, zararlı bir madde değil, bildiğimiz oksijenli su. Bu madde, torba üretiminde kullanılacak lifleri beyazlatır ve kalıntı da bırakmaz.

TEL ZIMBALARA DİKKAT

Poşet çaylar ilk piyasaya çıktığında ip kısmını tutturmak için tel zımba kullanılabiliyordu. Son yıllarda piyasada böyle tel zımbalı çaylar azaldı. fakat yine de bu konuya dikkat edin rastlarsanız asla kullanmayın. Çünkü tel zımbalar suya girince zararlı olabilmekte. Kaliteli çay markaları, torbacıkları bahsettiğim ağaç lifinden elde ediyor. Poşet çay alacağınız zaman güvenilir markaları tercih edin bu nedenle. Gönül rahatlığıyla çayınızı için.

Yorumlar