Soğan reçeli nasıl yapılır malzemeleri nelerdir harika bir lezzet!

Soğan reçeli nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Kahvaltılarınızın yeni lezzeti olmaya aday bu tarifi denemeye ne dersiniz? İşte tarifi!

Soğan reçeli nasıl yapılır malzemeleri nelerdir harika bir lezzet!

Bugün siz elmaelma.com okuyucularımız için kahvaltılarınızda hazırlayacağınız enfes bir tarif hazırladık. Bildiğiniz tüm reçel tariflerin unutun. Domates reçeli, beyaz kiraz reçeli, karpuz reçeli derken farklı farklı birçok reçelin varlığına artık aşinayız.Am bu reçel diğerlerinden biraz daha farklı.Bu reçelin ana malzemesi soğan. İlk duyduğunuzda biraz tuhaf karşılayabilirsiniz. Ama ön yargılı olmayın. Çünkü bu lezzet size parmaklarınızı yedirecek türden. Peki siz soğan reçeli yapmayı denediniz mi? Kahvaltılarınızın baş köşesine oturacak bu lezzetten vazgeçemeyeceksiniz. Soğan reçeli nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte malzeme listesi ve hazırlanışı! 

MALZEMELER: 

600 gram kırmızı soğan,1,5 su bardağı nar suyu,1 kahve fincanı sızma zeytinyağı,3 yemek kaşığı esmer şeker,1/3 su bardağı elma sirkesi,1 adet defne yaprağı,1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber,1 çay kaşığı tuz,1 dal taze biberiye, 2-3 adet karanfil

HAZIRLANIŞI: 

Soğanların kabuklarını soyun ve çok ince bir biçimde piyazlık tabir edilen biçimde doğrayın.Derin bir tencerenin içerisine zeytinyağını alın ve üzerine ince ince doğradığınız soğanları ilave edin.Kısık ateşte yavaş yavaş kavurarak yumuşatın.
Yumuşayan soğanların üzerine tüm malzemeleri ilave edin ve karıştırın.
Bu şekilde kısık ateşte yavaş yavaş yoğunlaşmasını sağlayın. Bu süre ortalama olarak 40 dakika ila 1 saat arasında bir süreye tekabül edecektir. Suyunu çektikçe yoğunlaşan soğanların içerisinde defne yaprağı, karanfil ve taze biberiyeyi alın.
Yoğunlaşan soğanları ocaktan alın ve oda sıcaklığında karıştırarak soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kavanoza yağını süzdürerek aktarın ve serin bir ortamda ağzı sıkıca kapalı bir biçimde muhafaza ederek tüketin.

Yorumlar