Süt helvası tarifi nedir malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Süt helvası tarifi nedir? Süt helvası nasıl yapılır? Süt helvası tarifinin püf noktaları nelerdir? Pratik tatlı tarifleri arayanlar için...

Süt helvası tarifi nedir malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Süt helvası nasıl yapılı? Süt helvası tarifi nedir? Süt helvası yapmanın püf noktaları nelerdir? Tatlı tariflerinize bir yenisini eklemek için hafif ve pratik tatlı tariflerimiz arasından sizin için süt helvası tarifini seçtik. Yapımı oldukça basit ve pratik olan bu tarifi sizde evde yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

MALZEMELER

60 gram tereyağı
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı kahverengi şeker

Yapılış aşaması; Tereyağını yapışmaz bir tavaya alarak eritin.
Eriyen tereyağına unu ekleyerek un sararıp, kokusu çıkıncaya kadar (15 dakika) orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Kavrulduktan sonra ocağın ısısını düşürün.
Bu sırada sütü ayrı bir tencerede ısıtın. Şekeri süte ekleyerek eritin ve kaynamadan ocaktan alın. Şekerli süt karışımını, tereyağı-un karışımına ekleyin. Ekleme esnasında topaklanmaması için sürekli ve hızlı bir şekilde karıştırın.
2-3 dakika kısık ateşte karıştırdıktan sonra, helva karışımını fırın kaplarına doldurun. Üzerlerine kahverengi şeker serptikten sonra 180 derece fırında ve üst rafta 10 dakika kadar üzerlerini kızarttıktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Yorumlar