Tok tutan besinler nelerdir hangi besinler tüketilmesi gerekiyor?

Bazı besinler gün içerisinde uzun süre tok hissetmenize yardımcı olur. Her ne kadar diyet listelerinde çok yer almasada doğru tüketildiğinde işinize yarayabilir

Tok tutan besinler nelerdir hangi besinler tüketilmesi gerekiyor?

Bazı besinler gün içerisinde uzun süre tok tutmaya yardımcı olur. İçerdiği protein, yağın yüksek olması nedeni ile tokluk hissini uzun süre korumaktadır. Ancak ne yazık ki kilo problemlerinde sıkıntı çıkarması nedeni ile diyet programlarında pek falza yer alamıyor. Ancak düzenli kilo verme yöntemleri sayesinde ara sıra yapılan kaçamaklarda bu besinler sağlıklı tüketmenin yöntemini ile gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. İşte gün içerisinde tok kalmanıza yardımcı olan o besinler...

PATATES

Patatesin içerisinde B ve C vitaminleri yer alıyor. Ayrıca %15'i karbonhidrat, %77'si su olan bu besin tam anlamıyla 'potasyum' deposudur. Ancak içerisinde şeker yüzünde diyet listelerinde pek fazla yer edinemiyor. Fakat buharda haşlanmış patatesi rahatlıkla tüketebilirsiniz.

BADEM

İçerisinde %23 oranında protein ve % lif bulunan bademde fosfor, magnezyum, kalsiyum, demir içeriyor. Aynı zamanda tam anlamıyla E vitamini deposu olan badem gün içerisinde ara öğünlerin vazgeçilmezini oynuyor.

YUMURTA

Tükettiğimiz önemli gıdalar arasında yer alan yumurta A, D, E ve K vitamini bulunuyor. Aynı zamanda fosfor, potasyumi sodyum zengini olan yumurta tüketimi yapmanız gerekiyor. 

ELMA

Diyet listelerinin vazgeçilmez meyvesi olan ve en fazla tüketilen meyve kategorisinde yer alan elmanın sağlığa olan çeşitli faydalarını artık hepmiz biliyoruz! % 85'i su olan elmada B, C, E vitamini bulunuyor. Günlük yaşantınızda tüketmeniz gereken besinler arasında yerini çoktan aldı bile!

YEŞİL SEBZELER

Gün içerisinde mutlaka lif içerikli besinler e tüketmeniz gerekiyor. Bunun nedeni ise sindirim sistemi sorunları yaşayanlar için alternatif çözüm olan lifli besinler gün içerisinde aynı zamanda tok kalmanızı sağlar. 

KABUKLU DENİZ ÜRÜNLER

Özellikle protein kaynağı olan yengeç başta olmak üzere kabuklu deniz ürünleri uzun süre tok kalmanıza yardımcı oluyor. Yoğun ve sıkı et özellikleri protein bakımından oldukça gıdalardır.

Yorumlar