Bol köpüklü Türk kahvesi yapmanın püf noktaları kısık ateşte pişirin!

Bol köpüklü Türk kahvesi yapmanın püf noktaları neler? Kıvamında Türk kahvesi yapabilmek için dikkat edilmesi gereken püf noktaları sizler için hazırladık.

Bol köpüklü Türk kahvesi yapmanın püf noktaları kısık ateşte pişirin!

Kahve dünyanın hemen hemen her yerinde tüketilen evrensel bir içecektir. Ancak kahve denince hala hepimizin aklına ilk önce mis kokulu, bol köpüklü Türk kahvesi geliyor. Fakat bol köpüklü Türk kahvesi yapmak her yiğidin harcı değil. Köpüklü Türk kahvesi yapmanın bazı püf noktaları bulunuyor. Sizde lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakacak bol köpüklü kahve yapmak istiyorsanız bu önerilere kulak verin. Peki bol köpüklü Türk kahvesi yapmanın püf noktaları neler? İşte enfes bir Türk kahvesi yapmanın sırrı!

KAHVEYİ TAZE ÇEKTİRİN 

Güzel bir kahve yapmanın ilk sırrı taze çekilmiş bir kahve kullanmaya özen göstermektir. Kahvenizin köpüklü olmasını istiyorsanız bu ilk kurala dikkat edin. 

HAVA ALMAMASINI SAĞLAYIN

Kahvenizin taze kalmasını istiyorsanız nemden ve tozdan hava almayan bir kavanozun içerisinde saklamaya özen göstermelisiniz. Böyle kahveniz değişime uğramayacak ve bozulma olmayacaktır. Çok fazla paket almayın. Fazla miktarda alınan paket kahvelerin çabucak bozulduğunu unutmayın. 

MUSLUK SUYU KULLANMAYIN 

Kahvenizin köpüklü olmasını istiyorsanız dikkat etmeniz gereken noktalardan biri kahveyi pişirdiğiniz sudur. Suyun klorlu olmaması yani musluk suyu olmaması önemlidir. Musluk suyu ne yazık ki kahvenin kalitesini düşürmekte ve kalitesini olumsuz etkilemektedir. 

KAHVENİZİ SOĞUK SUYLA PİŞİRİN 

Güzel bir kahve yapmanın sırlarından bir diğeri de suyun soğuk olmasıdır. Eğer sıcak su ile pişirmeye çalışırsanız kahveniz köpüklü olmayacaktır. 

KISIK ATEŞTE PİŞİRİN

Kahveyi hemen olması için altına yüksek ateşe verirseniz köpüklenmesine engel olabilirsiniz. Mümkün oldukça en kısık ateşte yapınız.

KAHVEYİ SAKIN KARIŞTIRMAYIN 

Kahveyi yaparken mümkün oldukça hiç karıştırmayınız. Kaşıkla karıştırmanız köpüğün sönmesine neden olabilir.

-

Yorumlar