Alışveriş yaparken dikkat edilemesi gerekenler neler tasarruflu olmanın 5 yolu!

Alışverişlerde tasarruflu olmanın yolları nelerdir? Zamansız ve plansız yapılan alışverişlerin önüne geçmenin yollarını sizinle paylaşıyoruz!

Alışveriş yaparken dikkat edilemesi gerekenler neler tasarruflu olmanın 5 yolu!

Alışveriş yaparken tasarruflu olmanın yolları nelerdir? Tutumlu nasıl olunur? Planlı alışveriş nasıl yapılır? Tutumlu olmanın yolları nelerdir? Zamansız yapılan harcamalar veya ihtiyaç alışverişleri diye çıkılan ancak ihtiyacımız dışında her şeyi aldığımız alışverişler maddi olarak bizi çıkmaza sokabiliyor. Peki planlı alışveriş yapmanın yolları nelerdir? Elmaelma.com okurları için tasarruflu alışveriş yapmanın püf noktalarını sıraladık!

İNDİRİM ZAMANLARINI BEKLEYİN!

İndirimli kıyafetlerden giyinmeyi alışkanlık haline getirin. Unutmayın ki indirimsiz aldığınız ürünü birkaç gün sonra yarı fiyatına görebilirsiniz. Outlet ürünlerde oldukça uygun fiyatlarda tarzınıza göre alışveriş yapabilirsiniz ve üstelik paranızın birçoğunu tasarruf etmiş olursunuz. İnternet sitelerinde de mağazada olduğu fiyatın altında ürünü görmeniz mümkündür. İnternet sitesinde alışverişinizde indirim kuponları da karşınıza çıkabilir ve bu kuponlardan faydalanmayı da unutmayın. Bu sebeple alışveriş yapmadan önce biraz araştırma yapmanız ve en uygun ürünü satın almanız sizin tasarruf etmenizi sağlayacaktır. 

 GIDA VE YEMEK ALIŞVERİŞLERİNİ MEVSİME UYGUN OLARAK YAPIN!

Mevsiminde tükettiğiniz meyve ve sebzeler hem sağlık açısından hem de tasarruf etmeniz açısından oldukça önem taşır. 

HER ZAMAN NOT ALIN!

Alışverişe çıkmadan önce alacaklarınızı listeleyin ve bu ihtiyaçlarınızın dışına çıkmamaya özen gösterin. Böylece ihtiyaç duymadığınız ürünleri satın almamış olursunuz. 

PAZARLIK PAYINI UNUTMAYIN!

Almakta karar kıldığınız ve beğendiğiniz ürünleri satın almadan önce pazarlık yapmayı unutmayın. İndirimi küçük bir miktar bile olsa tasarruf etmiş olursunuz. 

MARKA TAKINTILARINI BİR KENARA ATIN!

Marka takıntınız var ise bundan kurtulmalısınız. Özellikle giyim sektöründe kaliteli ürünler markadan ibaret değildir. Gıda alışverişinde ise fiyatı uygun ürünlere yönelmeniz doğrudur fakat içeriğinde kullanılan maddeleri okumadan satın almamalısınız. Bu gibi önerileri dikkate alır ve uygularsanız alışverişinizde tasarruf etmeniz olağandır. 

 

Yorumlar