Cep telefonuyla uyumak zararlı mıdır?

Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle elimizden düşürmediğimiz cep telefonlarıyla uyur olduk. Aynı zamanda radyasyon yayan telefonlarla uyumak zararlı mıdır?

Cep telefonuyla uyumak zararlı mıdır?

Günümüzde elimizden düşürmediğimiz cep telefonları teknoloji çağının gelişmesiyle beraber bir çok işimizi gördüğümüz hatta uyurken baş ucumuza koyduğumuz cep telefonları aslında birer ayaklı radyasyondur. Bugün sizler için uyurken baş ucumuzdan ayırmadığımız cep telefonları sağlığı nasıl etkiliyor, zararları nelerdir onlardan bahsedeceğiz...

Yapılan araştırmalar sonucunda Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Elif Pelin Özün Özbay, "Daha önceki çalışmalarda cep telefonlarının daha çok beyin ya da kulakta tümör oluşturduğuna dair uyarılar yapılırken son çalışmalar zararlı etkilerin daha çok gençlerde uyku ve dikkat bozukluklarıyla ilişkili olduğunun altını çizmektedir. Çalışmanın endişe verici diğer sonuçları ise erkeklerde düşük sperm sayısı ve kötü sperm kalitesiyle ilişkilidir. Kadınlarda da belli bir takım olumsuz etkileri olduğu belirtilmiştir. Maalesef günümüz gençliği telefonu kullanmıyor. Telefon hayatının ayrılmaz bir parçası oluyor. '' dedi.

uyurken cep telefonunu baş ucuna koymak zararlı mıdır

 

Yorumlar