Egzersiz ne zaman yapılmalı?

İnsan metabolizması ışıkla birlikte hareket geçtiğinden spor öğleden önce yapılmalı. Ancak günümüz koşullarında bu mümkün görünmüyor. Sabah ve akşam sporunun faylarına göre kararınızı verin.

Egzersiz ne zaman yapılmalı?

Sabah güneşin doğması sonucu ışık sayesinde uyanıyoruz ve metabolizmamızın hızı artıyor. Bu öğleden önce veya sonrasında en yüksek performans noktasına çıkıyor. Bu nedenle spor yapmak için genelde öğleden önce daha ideal. Çalışan insanlar için gün ortasında spor yapmak pek de mümkün olmuyor. Bu durumda spor yapmak için kendinize uygun zamanı seçmeniz gerekiyor. Ancak Sabah ve akşam sporlarının faydalarına bakmanızda da yarar var. Karar sizin.

Sabah spor yapmanın yararları

Sabah erken kalkmak zor olsa da, açık havada bir sabah koşusunun pompaladığı enerjiyle bütün gün idare edebilirsiniz. Uzmanlar sabah spor yapanların akşam yapanlardan daha düzenli bir egzersiz rutinine sahip olduğunu söylüyor. Egzersizi bir zorunluluk olarak görenler için sabah yapılan spor, bu yükten kurtulmanızı ve günün geri kalanında sporu kafanızdan atmanızı sağlar.

Akşam spor yapmanın faydaları

Sabah saatlerinde işe yetişme telaşından yeterince vakit ayıramayabilirsiniz. Akşam ise dilediğinizce vakit ayırabilir ve geç saatlerde boşalan spor salonunun tadını çıkarabilirsiniz. Vücut sıcaklığınız akşam saatlerinde sabah olduğundan daha yüksektir. Bu da vücudunuzun egzersiz için daha hazır olduğu anlamına gelir. Yorucu ve stresli bir günden sonra gün boyu uğraştığınız sorunlardan uzaklaşabilirsiniz.

Yorumlar